Ajankohtaista

Asiantuntijan täsmävinkki huippusuoriutumiseen: ”Hanki itsellesi sparraaja!”

26.09.2017

Osa 3/3

”Huippuravintoloissa ei ole alisuoriutujia” – Kuinka korkealle sinä asetat tavoitteesi?

18.09.2017

Osa 2/3

Palautetta ei kannata pihdata

16.09.2017

Palautteen antaminen on kiinteä osa hyvää esimiestyötä, se on hyvä tapa ohjata henkilöstön toimintaa. Palautteella on suuri vaikutus työssä viihtymiselle, työmotivaatiolle ja arvostuksen kokemiselle. Yksinkertaistaen palaute välittää viestin siitä, miten työssä on onnistuttu, mitä pidetään tärkeänä ja miten omaa työtä pitää kehittää.

Työelämän huippuosaajilla on psykologista pääomaa – siis mitä?

08.09.2017

Osa 1/3PRO-patsaat ojennetaan vuosittain horeca-alan huipuille, ja asenne on yksi palkinnon arviointikriteereistä. Psykologi Ilona Rauhalan mukaan hyvässä asenteessa on kyse mielen pääomasta – ja jokainen voi kehittää sitä samaan tapaan kuin fyysistä kuntoa.  

Vaali oikeudenmukaisuutta palkitsemisessa

30.08.2017

Palkitsemisella on perinteisesti pyritty houkuttelemaan osaavia työntekijöitä, saada heidät pysymään työssään ja motivoida hyviin työsuorituksiin. Nämä tavoitteet löytyvät ainakin ajatuksena useimpien työpaikkojen henkilöstöstrategiasta. Entä kuinka näihin tavoitteisiin sitten päästään?

Onko palkkioilla väliä?

25.07.2017

”Ostin jo jouluksi eteisen matot itselleni. Ajattelin, että aina, kun näen ne, muistan palkkion.” Näillä sanoilla toimistotyöntekijä kuvasi yllättäen saamansa hyvän työn lisän merkitystä itselleen. Hän kertoi olleensa erityisen ilahtunut palkkiosta ja halunneensa hankkia rahoilla jotain, joka ilahduttaisi häntä pitkään. Se kannusti myös tehokkaampaan työskentelyyn, koska hän koki velvollisuudekseen osoittaa olleensa palkitsemisen arvoinen.

Palkitseminen ei aina vaadi rahaa

11.07.2017

Tällä hetkellä työttömyyden uhka on monelle arkipäivää, eikä nykyisestä työpaikasta kannata kevyin perustein lähteä. Edessä lienee kuitenkin aika, jolloin mahdollisuus vaihtaa työpaikkaa tulee helpommaksi. Miten silloin pidetään hyvistä tekijöistä kiinni?

Käytä ääntäsi, tammikuussa tavataan!

31.05.2017

PRO-gaala järjestetään ensi vuoden tammikuussa jo 16. kerran. Pohjatyö vuodein hulppeimpia juhlia varten on tehty, ja viestikapula ojennetaan seuraavaksi lukijoille. Nyt on kreivin aika ilmiantaa työkaveri, pomo tai alainen hyvin tehdystä työstä. Yksikin annettu ääni voi olla siivittämässä osaavaa ammattilaista PRO-palkinnon voittoon.

Paluu PRO2017 -gaalan fiiliksiin

16.02.2017

PRO2017-gaala järjestettiin Helsingin Wanhassa Satamassa 26.1.2017. Juhla kokosi yhteen 650 ravintola-alan ammattilaista ja tunnustuspalkintoja jaettiin 15 eri sarjassa.

Ravintola-alan huiput palkittiin

27.01.2017

Ravintola-alan parhaimmisto palkittiin 26. tammikuuta Helsingin Wanhassa Satamassa järjestetyssä PRO-gaalassa. Tunnustuspalkintoja jaettiin 14 sarjassa. Valintakriteereinä olivat ammattitaidon, esikuvallisuuden ja asenteen lisäksi myös se, miten ehdokkaat huomioivat työssään vastuullisuuden ja kestävän kehityksen. 

Palkitseminen ei aina vaadi rahaa

24.08.2016

Monella työpaikalla joudutaan miettimään keinoja, joilla hyvät ja osaavat työntekijät saataisiin pidettyä ja vieläpä innostuneina työstään. Hyvällä palkalla voi houkutella uusia työntekijöitä, mutta nykyisen henkilöstön sitouttamiseen ja innostamiseen tarvitaan muitakin keinoja.

PRO tulee, oletko valmis?

10.06.2016

”Lahjakkaat ja ahkerat eivät aina nosta omaa häntäänsä.”

Vastuullisuus ja esikuvallisuus painottuivat PRO-palkinnoissa

28.01.2016

Ravintola-alan PRO-tunnustuspalkinnot jaettiin 14. kerran. Etelä-Suomi vei tällä kertaa valtaosan palkinnoista.

Jaana Pelkonen PRO-tuomaristossa

18.12.2015

Ravintola-alan puolestapuhujana tunnettu kansanedustaja Jaana Pelkonen on mukana tuomaristossa, joka päättää vuoden 2016 horeca-alan PRO-tunnustuspalkintojen saajat. Hän kiittelee suomalaista osaamista ja näkee alalla kasvupotentiaalia.

Upeat PRO-finalistit julkistettu!

01.12.2015

Esiraati on valinnut 39 PRO-finalistia, ja sinulla on mahdollisuus kertoa, ketkä heistä ansaitsisivat tunnustuksen työstään. Nyt pääset vaikuttamaan omien suosikkiesi menestykseen!

PRO-menussa kestävää kehitystä

13.10.2015

PRO-gaalan menusta vastaa jälleen Wanhan Sataman keittiöpäällikkö Peter Ahti. Tällä kertaa kantavana teemana on kestävä kehitys.

PRO-gaalassa myönnetään ensimmäistä kertaa Vastuullisuus-palkinto

06.10.2015

PRO on saanut uuden palkintosarjan. Vielä 10 päivää aikaa ehdottaa omaa suosikkia Vastuullisuus-palkinnon saajaksi.

Nosta ammattilaisuus jalustalle!

02.10.2015

Vuoden 2016 PRO-gaala lähestyy, ja vielä on hetki aikaa ehdottaa taiturimaisesti työnsä hoitavaa kollegaa PRO-pystin saajaksi. Jos työyhteisössäsi on tyyppi, jonka asenne ja ammattitaito ovat vertaansa vailla, ilmoita hänet mukaan kisaan – aikaa on 15.10. asti!

PRO2016-ehdokkaiden haku on nyt käynnissä!

10.06.2015

PRO2016-ehdokkaitten etsintä on alkanut ja sinä voit vaikuttaa siihen, kuka pääsee tavoittelemaan alan Oscareiksikin kutsuttua palkintoa.

Kolmannes PRO-patsaista Pohjois-Suomeen

12.02.2015

Ravintola-alan Oscareiksikin kutsutut PRO-patsaat jaettiin 13. kerran. Gaala oli tänä vuonna Pohjois-Suomessa työskentelevien ammattilaisten juhlaa.

Ravintola-alan parhaat palkitaan ensi viikolla

06.02.2015

Ravintola-alan Oscareiksikin kutsutut PRO-palkinnot jaetaan ensi torstaina. Rautaisten ammattilaisten joukosta valittuihin finalisteihin kuuluvat muun muassa Sauli Kukkonen, Jari Vesivalo ja Veljekset Ponteva Oy:n yrittäjät Mika Roito ja Pekka Salmela.

Kommentteja tuli ennätysmäärä

27.01.2015

PRO-2015-finalistien kommentointi on päättynyt. Kehumisen ja tukemisen lisäksi kommentoinnin tarkoituksena on antaa tuomaristolle kättä pidempää valinnan tekemiseen.

Uusi PRO-sivusto on auennut!

29.11.2014

Uusi PRO-sivusto on auennut! Sivustolta löydät tiedot muun muassa PRO-finalisteista, kilpailun taustoista, tuomaristosta ja yhteistyökumppaneista. Voit myös varata illalliskortin PRO-gaalaan.

Vaikuta suosikkiesi menestykseen

29.11.2014

Vielä ehdit vaikuttaa omien suosikkiesi menestykseen! Esiraati on valinnut 36 PRO-finalistia, ja nyt sinulla on mahdollisuus kertoa, ketkä heistä ansaitsisivat tunnustuksen työstään. Tutustu ehdokkaisiin ja kerro oma mielipiteesi vuoden loppuun mennessä.