Ajankohtaista

Tervetuloa uudet tähdet – tässä ovat PRO-finalistit 2023

01.12.2022

PRO-ehdokkuus herätti tänä vuonna enemmän kiinnostusta kuin koskaan: ehdotuksia ja kannatusääniä annettiin 6 700.

Uusi sarja: PRO tulokas

27.06.2022

Joka vuosi ehdolle tulee myös osaamisensa lyhyessä ajassa osoittaneita nuorempia ammattilaisia. Uutena palkintona tuomaristo valitsee vuonna 2023 näistä tulokkaista yhden palkittavan.

PRO-gaalassa palkittiin Suomen kovimmat ravintola- ja keittiöammattilaiset

21.04.2022

PRO-palkinnot jaettiin jo 20. kertaa torstai-iltana. Illan kirkkain tähti oli ammattikeittiön työntekijä -sarjan voittaja Marjo Niskanen, joka sai myös lehdistön palkinnon.

PRO-gaalaa siirtyy huhtikuulle

18.01.2022

PRO-gaalan 20-vuotisjuhlassa on luvassa ennennäkemätön ilotulitus ammattikeittiöiden ja ravintoloiden parhaiden ammattilaisten kunniaksi. Gaalaillallinen järjestetään 21. huhtikuuta Helsingin Messukeskuksessa. Päätös juhlan siirtämisestä syntyi vahvassa uskossa siihen, että tilanne rauhoittuu huhtikuuhun mennessä.

PRO-gaalaillallista juhlitaan turvallisesti 600 hengen koronakuplassa

01.09.2021

PRO-illalliselle pääsivät tänä vuonna vain negatiivisen testituloksen Finlandia-taloon saapuessaan antaneet vieraat. Näin muodostettiin kaikille juhlijoille turvallinen koronakupla. Kyseessä on ison mittakaavan toteutus koronaturvallisesta toimintamallista.    

PRO-voittajat on palkittu

01.09.2021

PRO-palkinnot ojennettiin keskiviikkona 1. syyskuuta ammattikeittiö- ja ravintola-alan kirkkaimmille tähdille. Finlandia-ravintolan koronakuplassa järjestetyn illallisen päätavoitteena oli juhlia ammattitaitoa. Tutustu 16 sarjavoittajaan!

PRO-voittajat palkitaan keskiviikkona

31.08.2021

Suomen ravintola- ja ammattikeittiöiden parhaimmisto palkitaan keskiviikkona PRO2021-tunnustuspalkinnoilla. PRO-palkinnon saajat valitaan kollegoiden, kumppaneiden ja asiakkaiden arvostamien ammattilaisten joukosta. Edustettuna on koko Suomi.

”Alalla on loistava tulevaisuus”

31.05.2021

PRO-sponsorit Paulig ja Midsona valavat uskoa alan nousuun. Yhdessä tekemällä meillä on mahdollisuus nousta nopeasti, arvioi Paulig Suomen kaupallinen johtaja Rami Kuusisto.

Alan joustavuus auttaa uuteen nousuun

24.05.2021

Hotelli- ja ravintola-ala on ketterä. Jos konsepti on kunnossa, tekeminen normalisoituu äkkiä, muistuttaa konkariyrittäjä Aki Wahlman. Joustavuus on yrittämisen avainsana, ja siinä mielessä takana on rikas vuosi, toteaa Anders Westerholm.

Jarmo Sultsi, Leijona Catering, Helsinki, PRO Ammattikeittiön kokki -finalisti

29.04.2021

Jonna Siikaoja, Sodexo, Porvoo, PRO Ammattikeittiön työntekijä -finalisti

22.04.2021

Nuori kokki turvallisessa koronakuplassa PRO Ammattikeittiön työntekijä -sarjan finalisti Jonna Siikaoja nauttii normaalioloissa työnsä monipuolisuudesta kylmäkkönä ja kokkina. Sodexo Kilpilahden lounasravintola on pysynyt auki läpi pandemian, mutta Siikaojalle mieluisa osa työstä, kokoustarjoilut, ovat jääneet pois. Voileipäkakku on hänen bravuurinsa, mutta se odottelee nyt parempia aikoja.

Pinja Paakkonen, Alchemist, Kööpenhamina, PRO Ravintolan kokki -finalisti

15.04.2021

Tanskassa lockdown PRO Ravintolan kokki -sarjan finalisti Pinja Paakkonen on kööpenhaminalaisen kahden Michelin tähden Alchemist-ravintolan jälkiruoista vastaava vuoromestari. Vuonna 2014 leipuri-kondiittoriksi valmistunut Paakkonen aloitti Alchemistin pastry chefinä elokuussa 2020 ja ehti työskennellä jouluun asti ennen kuin Tanskassa pantiin kaikki kiinni.

Tuomas Vierelä, Ravintola Olo, Helsinki, PRO Keittiöpäällikkö -finalisti

08.04.2021

Kohti toista tähteä PRO Keittiöpäällikkö -sarjan finalisti Tuomas Vierelä Ravintola Olosta tunnetaan hyvin alalla, vaikka hän ei itsestään huutelekaan. Kolmatta vuotta Olon keittiöpäällikkönä toimiva Vierelä pitää suurena kunniana olla ehdolla PRO-palkinnon saajaksi.

Nina Lyytinen, Juvenes, Tampere, PRO Ammattikeittiön tuotekehittäjä -finalisti

29.03.2021

PRO Ammattikeittiön tuotekehittäjä -sarjan finalisti Nina Lyytinen katsoo valoisasti tulevaisuuteen, vaikka takana onkin hurja vuosi. Juvenes on kaikkien alan toimijoiden tapaan joutunut sopeuttamaan toimintaansa, mutta kehityspäällikkö Lyytinen poimii vahvimpana trendinä ketteryyden:

Johanna Kurki, Unica, Turku, PRO Ammattikeittiön päällikkö -finalisti

24.03.2021

Take awayta kampuksella ja mobiilisti

Näkyykö koronamaratonin maali jo?

19.03.2021

Alalla on vahva usko, että kesää kohti mennessä kuljetaan samalla kohti valoisampia aikoja. Henkilöstövuokrauksen ammattilaiset Staffpoint ja Barona avaavat näkymiä ja kertovat sponsoroimiensa PRO Opettaja ja PRO Yrittäjä -sarjojen upeista finalisteista.

Mervi Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki, PRO Ravintolan asiakaspalvelija -finalisti

09.03.2021

PRO Ravintolan asiakaspalvelija -sarjan finalisti Mervi Korhonen luonnehtii itseään fine dining -ihmiseksi. Hän nauttii, kun yksityiskohdista rakentuu hallittu kokonaisuus. Korhonen on kuulunut Savoyhin vuodesta 2006 lähtien, ja toteaa ammattitaidon kehittyvän töitä tekemällä.

Hannu Kovala, Radisson BLU, Oulu, PRO Ravintolapäällikkö -finalisti

08.03.2021

Tapahtumatalo hybridikokousten kotipesänä Radisson Blu Hotel Oulun F&B Manager Hannu Kovala on tapahtumatalon päällikkö. PRO Ravintolapäällikkö -sarjan finalisti Kovala on joutunut kärsimään koronan vaikutuksista, sillä koko henkilökunta tekee noin puolta työaikaa.

Juomapuoli hyvin esillä PRO-gaalassa

05.03.2021

Juomapuoli on hyvin edustettuna finalistien joukossa, kun mukana on niin Cocktail Box PRO Innovaatio -sarjassa kuin Kyrön vierailukeskuksen vetäjä Tony Sivula PRO Ravintolapäällikkö -sarjassa. PRO Baarimestari -sarjassa näkyy myös pohjoisen edustus: tunturihotellin Sampsa Muhonen saa vastaansa toisen yhtä lailla pitkän linjan konkarin, Hannele ”Hanski” Hukkasen, ja yhden nuoremman polven baarimestarin, Ortjo Niemisen.

Paineessa on syntynyt upeita innovaatioita – ketjun yhteistyöllä uuteen nousuun

09.02.2021

PRO-palkintojen sponsorit elävät mukana asiakkaidensa arjessa. Menneen vuoden saldoa summatessa ilahduttavat kekseliäät konstit, joilla moni yrittäjä on saanut liiketoimintansa jatkumaan joko osittain tai täysin uudistettuna. Katseet kääntyvät kuitenkin jo tulevaan, aikaan jolloin kuluttajat palaavat palveluiden kuluttajiksi ja tapaamisista tulee taas arkea.

Tero Laukkanen, Stadin ammattiopisto, PRO Opettaja -sarjan finalisti

29.01.2021

PRO Opettaja -finalisti omistautuu opiskelijoilleen PRO opettaja -sarjan finalisti Tero Laukkanen on poikkeuksellinen ehdokas sarjassaan: hän opettaa Stadin ammattiopistossa eli toisella asteella opiskelevia nuoria. Hänen kokemuksensa koulun arjesta poikkeaa huomattavasti esimerkiksi ammattikorkeakoulun opettajien työstä, mutta se on tarina, jota kannattaa kuunnella.

Sasu Laukkonen, ravintoloitsija, Ravintola Ora, Helsinki, PRO Innovaatio -finalisti

29.01.2021

Innovaatiosarjassa korostuu koronasta selviytyminen Kaikki PRO innovaatio -sarjan tämänvuotiset finalistit ovat keksineet omintakeisen keinon selviytyä koronasta. Helsingin tunnetuimpia ja ketterimpiä koronakeittiöitä oli ravintola Oran muuntuminen ”Sasu-sushiksi”. Ravintoloitsija Sasu Laukkonen kertoo, mitä keväällä tapahtui.

Krista Liljeqvist, Hesburger Loviisankatu, Lahti, PRO Ravintolan asiakaspalvelija -finalisti

29.01.2021

PRO ravintolan asiakaspalvelija: yksi finalisti nousi Hesburgerista Krista Liljeqvist työskentelee Lahdessa Loviisankadun Hesburgerissa. Kun monet ravintolat joutuivat keväällä sulkemaan ovensa, Lahden Loviisankadun Hesburgerissa työt moninkertaistuivat.

Tony Sivula, ravintolapäällikkö/toimitusjohtaja, Kyrö Distillery Home, PRO Ravintolapäällikkö -finalisti

29.01.2021

PRO-gaalan tähdet ovat selvillä

04.12.2020

PRO-gaalassa palkitaan tunnustuspalkinnoin Suomen parhaat ammattikeittiö- ja ravintola-alan osaajat 15 eri sarjassa. Esiraati on tutustunut ehdokkaisiin ja valinnut jokaiseen sarjaan kolme finalistia.  

PRO-gaala siirtyy huhtikuulle

27.11.2020

Vuoden 2021 PRO-gaalaa juhlitaan totutusta poiketen huhtikuussa. Päätös gaalan siirtämisestä tehtiin turvallisuus edellä.  

Gaalamenusta luvassa klassisen keittotaidon ylistys

13.11.2020

PRO-gaala on Finlandia-ravintolan käyntikortti, luonnehtii tuore keittiöpäällikkö Mika Jokela. Hän rakentaa gaalamenun klassisesti yhdistellen, omalla twistillä piristäen.

Turvallisuus on meille tärkeintä

10.11.2020

Teemme kaikkemme, että PRO-gaala voidaan järjestää turvallisesti. Turvallisuuden takaamiseksi on laadittu erillinen ohjeistus, jota tarkennetaan vastaamaan viranomaismääräyksiä, mikäli ne muuttuvat ennen PRO-gaalaa. Ohjeistuksella pyritään minimoimaan kaikki terveysriskit.

Kannustuksen ja kiitoksen tärkeys korostuu haastavina aikoina

09.11.2020

Vaikeat ajat tuovat esiin meissä sen, mistä meidät on tehty. Korona-virus on ajanut kaikki samaan veneeseen: arkielämää on rajoitettu raskaasti ja hygieniasta pitää jokaisen huolehtia ennen näkemättömällä tavalla. Kiitos, kehu ja kannustus ovat arvokkaita kaikkina aikoina, mutta niiden tärkeys korostuu silloin, kun on vaikeaa. PRO-gaalaa 2021 valmistellessamme olemme Aromi-tiimissä useaan otteeseen pysähtyneet miettimään, onko tämä oikea aika PRO-palkinnoille?

PRO-ehdokkaita asetettiin ennätysmäärä

15.10.2020

PRO-palkintojen ehdokasasettelu on päättynyt. Tänä vuonna tehtiin lähes 7 000 ehdotusta. Se on kolminkertainen määrä verrattuna viime vuoteen. Kovat ajat ovat saaneet ammattikeittiö- ja ravintolaväen liikkeelle hyvän puolesta.    

PRO-ehdokasasettelussa punnitaan työyhteisön aktiivisuus

09.09.2020

PRO-finaalissa loistavat toistuvasti tiettyjen alan toimijoiden ehdokkaat – miten se on mahdollista? Kaikki lähtee ruohonjuuritason työstä: kun ehdokasasettelu alkaa, työmyyrät kehottavat etsimään ja ehdottamaan hyvää kollegaa. Arvioinnissa painaa myös ehdokkaan saama kannatus, joten sitä kannattaa kerätä omasta työyhteisöstä ja sidosryhmiltä.

PRO-palkinnot jaetaan jälleen tammikuussa

05.06.2020

Koronaviruspandemia rokottaa alan toimintaa. Poikkeustilasta selviytyminen vaatii uudenlaisia kykyjä ja osaamista. Idearikkaus, periksiantamattomuus ja usko tulevaan nousevat entistä tärkeämmiksi ominaisuuksiksi. Kenet sinä näet suoriutuneen tässä tilanteessa erityisen hyvin? Kenelle kuuluu kunnia alan maineen ja roolin ylläpitäjänä ja puolustajana?  

Korona jätti jälkensä koko ravitsemisalaan – kenen panos kantaa uuteen nousuun?

04.06.2020

PRO-palkittavien nimeäminen käynnistyy PRO-palkinnot jaetaan keittiö- ja ravintola-alan parhaille osaajille 28.1.2021 Finlandia-talossa järjestettävässä gaalassa. Kaikilla on nyt mahdollisuus vaikuttaa: ehdota PRO-palkinnon saajaksi timanttisinta osaajaa, kovinta ammattilaista tai taitavaa yrittäjää.

Kansanedustaja Elina Lepomäen juhlapuhe PRO-gaalassa 30.1.2020

18.02.2020

Hyvä juhlaväki, arvon alanne huiput,

PRO-gaalassa tehtiin monin tavoin historiaa

18.02.2020

Ravintolaväki rikkoi tänä vuonna PRO-gaalassa monta ennätystä ja ennakkoluuloa. Juhlayleisö ylsi historialliseen ennätykseen, palkittavien määrä kipusi huippuunsa. Juhlapuheista nousivat esille sekä alaa mietityttävät epäkohdat että ammattilaisten sitoutuminen työhönsä.

PRO-gaala ennennäkemättömän upeissa puitteissa

18.02.2020

PRO-palkinnot jaettiin tänä vuonna Finlandia-salissa gaalassa, jossa kaikki huomio keskittyi finalisteihin ja voittajiin. Finlandia-talon mahdollisuuksia aiempia vuosia paremmin hyödyntävä ratkaisu sai paljon kiitosta: illan tähdet saivat ansaitsemansa huomion.

Ammattitaidon juhlaa PRO-gaalassa – tunnustuspalkinnot kautta Suomen

30.01.2020

PRO-palkinnot matkaavat helsinkiläisille työpaikoille sekä länsirannikolle: Turkuun, Kurikkaan ja Ouluun. Alan vaikuttajista ja huippuammattilaisista koostuva PRO-tuomaristo seuloi kirkkaimmat helmet ja alan merkittävimmät tunnustuspalkinnot jaettiin torstaina 30. tammikuuta Finlandia-talolla.

Yrittäjäpariskunnan vahvuudet esiin

17.01.2020

Janek Bjurström ja Laura Apukka sekä kuusi vuotta sitten toimintansa aloittanut Espan Sokeri oy ovat ehdolla yrittäjäsarjassa. Postresin jatkajaksi ryhtynyt kokkitaustainen Bjurström sai tammikuussa 2015 vaimonsa tuekseen Pompier Espan ja Pompier Albertinkadun pyörittämiseen, ja pariskunta kokee täydentävänsä toisiaan hyvällä tavalla.

Hymyn kautta

09.12.2019

Duty manager Euca Ncube on yksi Ammattikeittiön työntekijä -sarjan finalisteista. Zimbabwesta Suomeen muuttanut Ncube on vastannut Helsingin Messukeskuksen Messuravintoloiden toiminnasta viisi vuotta. Hän rakastaa Messukeskuksen vaihtuvia tilanteita, pop up -ravintoloita ja tunnelmaa, jonka rakentamisessa hänellä on keskeinen rooli.

PRO2020-finalistit julki. Keittiö- ja ravintola-alan osaamista kautta Suomen

02.12.2019

Ravintola-alan ammattilaisten terävin kärki on jälleen seulottu, kun Aromi-lehti julkisti vuoden 2020 PRO-finalistit. Osaajat palvelevat niin Ivalossa ja Oulussa kuin keskisen ja eteläisen Suomen kaupungeissakin.

PRO-tunnustus antaa voimaa huipputyypeille

02.10.2019

Julkinen tunnustus omasta osaamisesta on kiitos, jonka muistaa ikuisesti. Tarjoa kollegallesi tai ammatilliselle idolillesi mahdollisuus siihen – vielä ehdit ehdottaa parhaita PRO-kilpailuun

PRO-tuomaristo uudistuu

23.09.2019

PRO2020-kilpailussa finalisteja arvioivat alan huiput. Tänä vuonna tuomaristoon on kutsuttu yli 15 uutta ammattilaista eri sidosryhmistä. Jokaiselle kutsu PRO-tuomariksi on kunnia-asia.

PALVELUUN KITEYTYY RAVINTOLA-ALAN NOUSU

13.09.2019

PRO-gaalan tavoite on nostaa alan arvostusta. Kun kysyimme PRO2020-tuomareilta, miten he näkevät alan kehityksen ja miten PRO-palkinnot sitä heijastelevat, esiin nousi suomalaisten yhä kasvava into käyttää ravintolapalveluita ja toisaalta alan menestyjien vahvin valtti, ihmisen huomioon ottava palvelu.

Arjen osaajat loistavat jälleen

12.06.2019

PRO-gaala nostaa ravintola-alan ammattilaisten helmet esiin. On aika paljastaa, missä on hioutunut helmiä, ketkä ovat osoittaneet kykynsä ja näyttävät suuntaa alati kehittyvällä alalla.

Ravintola-alan parhaat palkittiin – yli puolet PRO-patsaista meni pääkaupunkiseudun ulkopuolelle

31.01.2019

PRO-gaalassa palkittiin ravintoloiden ja ammattikeittiöiden kovimmat ammattilaiset. Sarjoja oli 15 ja yli puolet tunnustuspalkinnoista matkasi voittajien mukana pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

PRO2019-gaalan menu on julkaistu

12.12.2018

PRO2019-gaalassa herkutellaan kotimaisilla mauilla. Herkullisten makujen takana on Kanrestan keittiöpäällikkö Timo Lepistö.

PRO2019-finalistit

18.11.2018

Onnea Suomen parhaat ruoan ja juoman ammattilaiset!  

Sinä tiedät kuka on paras

28.05.2018

On jälleen aika ilmiantaa Suomen osaavimmat taitajat. PRO-kilpailu käynnistyy tänään. Lue tarkemmat ohjeet PRO-liitteestä, ja kerro oma suosikkisi.

PRO-kisan vaatimustasoa nostetaan

24.05.2018

Kysyimme PRO-tuomaristolta miten kisaa tulisi kehittää. PRO-tunnustuspalkinnot ovat haluttuja ja finalistien tason pitää pysyä korkeana, jotta kisan arvostus säilyy.

Vakavasti otettava, vaan ei liian vakava

20.04.2018

Vuoden 2018 PRO-tunnustuspalkintojen tuomariston puheenjohtaja Aki Käyhkö on kivenkova ammattilainen, joka uskoo pitkäjänteiseen tekemiseen sekä hyvään huumorintajuun.

PRO-gaala siirtyy Finlandia-taloon

20.04.2018

Horeca-alan ammattilaisia palkitseva PRO-gaala järjestetään seuraavat kolme vuotta Finlandia-talossa. Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen on valinnasta mielissään.

PRO2018-voittajat valittu – The Box voitti uuden Innovaatio-sarjan

25.01.2018

PRO-gaalassa jaettiin ensimmäistä kertaa tunnustuspalkinto myös ravintola-alan parhaalle innovaatiolle. Voittajaksi nousi The Box -elämyskonsepti, joka on kehitetty Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa.

Kruunu päässä ruokapöydässä

25.01.2018

Oman työvuoteni kruunaavat vuoden viimeiset kuukaudet, jotka on perinteisesti varattu asiakkaiden hurmaamiseen. Silloin istutaan alas, jutellaan vuosi läpi, tutustutaan paremmin ja syvennetään asiakassuhteita. Ja yleensä hyvän ruoan ja juoman äärellä. Ovathan Aromi, Evento ja Shaker ammattilehtiä, joiden keskiössä on hyvä ruoka, juoma ja elämykset. Ihmiset ovat työni suola ja näin jokainen kohtaaminen tuntuu myös erityisen merkittävältä.

PRO2018-finalistit julkistettu

01.12.2017

Ravintola-alan arvostetut PRO-tunnustuspalkinnot jaetaan tammikuussa ja finalistit on nyt julkistettu. Tänä vuonna etsitään ensimmäistä kertaa myös parasta innovaatiota. Ehdolla ovat Hävikkiruokaravintola Loop, Ravintolaryhmä Oy ja The Box -elämyskonsepti.

PRO-menu on julkaistu

22.11.2017

Tammikuisessa PRO-gaalassa on edellisistä vuosista poiketen myös kasvismenu. Kurkkaa menu alta ja olethan ostanut liput jo? Lippuja on enää jäljellä vain nopeimmille.

Asiantuntijan täsmävinkki huippusuoriutumiseen: ”Hanki itsellesi sparraaja!”

26.09.2017

Osa 3/3

”Huippuravintoloissa ei ole alisuoriutujia” – Kuinka korkealle sinä asetat tavoitteesi?

18.09.2017

Osa 2/3

Palautetta ei kannata pihdata

16.09.2017

Palautteen antaminen on kiinteä osa hyvää esimiestyötä, se on hyvä tapa ohjata henkilöstön toimintaa. Palautteella on suuri vaikutus työssä viihtymiselle, työmotivaatiolle ja arvostuksen kokemiselle. Yksinkertaistaen palaute välittää viestin siitä, miten työssä on onnistuttu, mitä pidetään tärkeänä ja miten omaa työtä pitää kehittää.

Työelämän huippuosaajilla on psykologista pääomaa – siis mitä?

08.09.2017

Osa 1/3PRO-patsaat ojennetaan vuosittain horeca-alan huipuille, ja asenne on yksi palkinnon arviointikriteereistä. Psykologi Ilona Rauhalan mukaan hyvässä asenteessa on kyse mielen pääomasta – ja jokainen voi kehittää sitä samaan tapaan kuin fyysistä kuntoa.  

Vaali oikeudenmukaisuutta palkitsemisessa

30.08.2017

Palkitsemisella on perinteisesti pyritty houkuttelemaan osaavia työntekijöitä, saada heidät pysymään työssään ja motivoida hyviin työsuorituksiin. Nämä tavoitteet löytyvät ainakin ajatuksena useimpien työpaikkojen henkilöstöstrategiasta. Entä kuinka näihin tavoitteisiin sitten päästään?

Onko palkkioilla väliä?

25.07.2017

”Ostin jo jouluksi eteisen matot itselleni. Ajattelin, että aina, kun näen ne, muistan palkkion.” Näillä sanoilla toimistotyöntekijä kuvasi yllättäen saamansa hyvän työn lisän merkitystä itselleen. Hän kertoi olleensa erityisen ilahtunut palkkiosta ja halunneensa hankkia rahoilla jotain, joka ilahduttaisi häntä pitkään. Se kannusti myös tehokkaampaan työskentelyyn, koska hän koki velvollisuudekseen osoittaa olleensa palkitsemisen arvoinen.

Palkitseminen ei aina vaadi rahaa

11.07.2017

Tällä hetkellä työttömyyden uhka on monelle arkipäivää, eikä nykyisestä työpaikasta kannata kevyin perustein lähteä. Edessä lienee kuitenkin aika, jolloin mahdollisuus vaihtaa työpaikkaa tulee helpommaksi. Miten silloin pidetään hyvistä tekijöistä kiinni?

Käytä ääntäsi, tammikuussa tavataan!

31.05.2017

PRO-gaala järjestetään ensi vuoden tammikuussa jo 16. kerran. Pohjatyö vuodein hulppeimpia juhlia varten on tehty, ja viestikapula ojennetaan seuraavaksi lukijoille. Nyt on kreivin aika ilmiantaa työkaveri, pomo tai alainen hyvin tehdystä työstä. Yksikin annettu ääni voi olla siivittämässä osaavaa ammattilaista PRO-palkinnon voittoon.

Paluu PRO2017 -gaalan fiiliksiin

16.02.2017

PRO2017-gaala järjestettiin Helsingin Wanhassa Satamassa 26.1.2017. Juhla kokosi yhteen 650 ravintola-alan ammattilaista ja tunnustuspalkintoja jaettiin 15 eri sarjassa.

Ravintola-alan huiput palkittiin

27.01.2017

Ravintola-alan parhaimmisto palkittiin 26. tammikuuta Helsingin Wanhassa Satamassa järjestetyssä PRO-gaalassa. Tunnustuspalkintoja jaettiin 14 sarjassa. Valintakriteereinä olivat ammattitaidon, esikuvallisuuden ja asenteen lisäksi myös se, miten ehdokkaat huomioivat työssään vastuullisuuden ja kestävän kehityksen. 

Palkitseminen ei aina vaadi rahaa

24.08.2016

Monella työpaikalla joudutaan miettimään keinoja, joilla hyvät ja osaavat työntekijät saataisiin pidettyä ja vieläpä innostuneina työstään. Hyvällä palkalla voi houkutella uusia työntekijöitä, mutta nykyisen henkilöstön sitouttamiseen ja innostamiseen tarvitaan muitakin keinoja.

PRO tulee, oletko valmis?

10.06.2016

”Lahjakkaat ja ahkerat eivät aina nosta omaa häntäänsä.”

Vastuullisuus ja esikuvallisuus painottuivat PRO-palkinnoissa

28.01.2016

Ravintola-alan PRO-tunnustuspalkinnot jaettiin 14. kerran. Etelä-Suomi vei tällä kertaa valtaosan palkinnoista.

Jaana Pelkonen PRO-tuomaristossa

18.12.2015

Ravintola-alan puolestapuhujana tunnettu kansanedustaja Jaana Pelkonen on mukana tuomaristossa, joka päättää vuoden 2016 horeca-alan PRO-tunnustuspalkintojen saajat. Hän kiittelee suomalaista osaamista ja näkee alalla kasvupotentiaalia.

Upeat PRO-finalistit julkistettu!

01.12.2015

Esiraati on valinnut 39 PRO-finalistia, ja sinulla on mahdollisuus kertoa, ketkä heistä ansaitsisivat tunnustuksen työstään. Nyt pääset vaikuttamaan omien suosikkiesi menestykseen!

PRO-menussa kestävää kehitystä

13.10.2015

PRO-gaalan menusta vastaa jälleen Wanhan Sataman keittiöpäällikkö Peter Ahti. Tällä kertaa kantavana teemana on kestävä kehitys.

PRO-gaalassa myönnetään ensimmäistä kertaa Vastuullisuus-palkinto

06.10.2015

PRO on saanut uuden palkintosarjan. Vielä 10 päivää aikaa ehdottaa omaa suosikkia Vastuullisuus-palkinnon saajaksi.

Nosta ammattilaisuus jalustalle!

02.10.2015

Vuoden 2016 PRO-gaala lähestyy, ja vielä on hetki aikaa ehdottaa taiturimaisesti työnsä hoitavaa kollegaa PRO-pystin saajaksi. Jos työyhteisössäsi on tyyppi, jonka asenne ja ammattitaito ovat vertaansa vailla, ilmoita hänet mukaan kisaan – aikaa on 15.10. asti!

PRO2016-ehdokkaiden haku on nyt käynnissä!

10.06.2015

PRO2016-ehdokkaitten etsintä on alkanut ja sinä voit vaikuttaa siihen, kuka pääsee tavoittelemaan alan Oscareiksikin kutsuttua palkintoa.

Kolmannes PRO-patsaista Pohjois-Suomeen

12.02.2015

Ravintola-alan Oscareiksikin kutsutut PRO-patsaat jaettiin 13. kerran. Gaala oli tänä vuonna Pohjois-Suomessa työskentelevien ammattilaisten juhlaa.

Ravintola-alan parhaat palkitaan ensi viikolla

06.02.2015

Ravintola-alan Oscareiksikin kutsutut PRO-palkinnot jaetaan ensi torstaina. Rautaisten ammattilaisten joukosta valittuihin finalisteihin kuuluvat muun muassa Sauli Kukkonen, Jari Vesivalo ja Veljekset Ponteva Oy:n yrittäjät Mika Roito ja Pekka Salmela.

Kommentteja tuli ennätysmäärä

27.01.2015

PRO-2015-finalistien kommentointi on päättynyt. Kehumisen ja tukemisen lisäksi kommentoinnin tarkoituksena on antaa tuomaristolle kättä pidempää valinnan tekemiseen.

Uusi PRO-sivusto on auennut!

29.11.2014

Uusi PRO-sivusto on auennut! Sivustolta löydät tiedot muun muassa PRO-finalisteista, kilpailun taustoista, tuomaristosta ja yhteistyökumppaneista. Voit myös varata illalliskortin PRO-gaalaan.

Vaikuta suosikkiesi menestykseen

29.11.2014

Vielä ehdit vaikuttaa omien suosikkiesi menestykseen! Esiraati on valinnut 36 PRO-finalistia, ja nyt sinulla on mahdollisuus kertoa, ketkä heistä ansaitsisivat tunnustuksen työstään. Tutustu ehdokkaisiin ja kerro oma mielipiteesi vuoden loppuun mennessä.