Ajankohtaista 

Ammattitaidon juhlaa PRO-gaalassa – tunnustuspalkinnot kautta Suomen

30.01.2020

PRO-palkinnot matkaavat helsinkiläisille työpaikoille sekä länsirannikolle: Turkuun, Kurikkaan ja Ouluun. Alan vaikuttajista ja huippuammattilaisista koostuva PRO-tuomaristo seuloi kirkkaimmat helmet ja alan merkittävimmät tunnustuspalkinnot jaettiin torstaina 30. tammikuuta Finlandia-talolla.

PRO-gaalaa juhlittiin tänä vuonna täysin uudistettuna. Jotta illan päätähdet, PRO-finalisteiksi valitut Suomen huiput, saisivat jakamattoman huomion, jaettiin tunnustukset Finlandia-salin juhlavissa puitteissa. Kun kaikki palkitut oli paljastettu, yli 700-päinen juhlaseurue siirtyi illalliselle lämpiön puolelle.

Gaalailta oli historiallinen, sillä yksi voittajista lunasti palkinnon kesken serviisin: Finlandia-talon keittiöpäällikkö Timo Lepistö palkittiin PRO Keittiöpäällikkö -palkinnolla. Lepistön korkeaa työmoraalia kuvastaa, että hän ei luopunut kokkitakistaan edes PRO-ehdokkuuden takia.

Ammattikeittiön kokki -sarjassa palkinnon pokkasi oululainen Johannes Djupsjöbacka, jonka toimenkuva on varsin 2020-lukulainen: hänen työnantajansa on Staffpoint ja arkeen kuuluu kolme eri työpaikkaa Kanrestan, Leijonacateringin ja Antellin palveluksessa.

Oulu oli illan voittaja: PRO Baarimestarin tunnustuksen sai Petri Määttä samasta kaupungista – kolmas kerta toden sanoo, Määttä voi nyt ilakoida. Cafe Kuluman baarimestari tunnetaan asiakaskokemukseen ja ryhmädynamiikkaan keskittyvänä organisaatio-osaajana.

Turkulainen Riikka Mantila palkittiin PRO Opettaja -palkinnolla. PRO Ammattikeittiön työntekijä on Kirsi Mäkynen Kurikan Kampukselta.

Helsinkiläisillä työpaikoilla on nyt lukuisia tuoreita PRO-voittajia, kun BasBasin Katrina Laitinen sai PRO Sommelier -palkinnon, ISS Food Servicen Terhi Paldan PRO Ammattikeittiön tuotekehittäjä -palkinnon, YES YES YESin Heidi Sovelius PRO Ravintolan kokki -palkinnon ja Palmian Ravintola Huoltamon keittiöpäällikkö Jetro Luumi PRO Ammattikeittiön päällikkö -palkinnon. PRO Kahvilan työntekijä on Katariina Silvo ISS Palveluiden Café Visiosta, Pro Ravintolapäällikkö Raija Sillanpää Hilton Helsinki Kalastajatorpalta ja PRO Ravintolan asiakaspalvelija Murat Kilickesen Radisson Blu Plaza Hotelista.

Vastuullisuus-sarjassa palkinnon sai Hotelli Helkan vastuullisuustiimi, joka on vienyt vastuullisuuden aivan uudelle tasolle.

Innovaatio-sarjan huikeiden finalistien joukosta tuomaristo arvosti eniten kestävän kehityksen primus motoria ravintola Ultimaa. Henri Alén ja Tommi Tuominen ovat hyperlokaalin, kestävän ruoan puolestapuhujia. Kokit toivovat, että huippukokit ottaisivat enemmän vastuuta siitä mitä tarjoavat, ja ennen kaikkea miksi tarjoavat. Hyvä maku ei enää riitä.

PRO Yrittäjä -palkinnon voitti Espan Sokerin yrittäjäpariskunta Laura Apukka ja Janek Bjurström. Heidän panoksensa Pompier Espan ja Pompier Albertinkadun työntekijöiden hyvinvointiin teki vaikutuksen myös lehdistötuomaristoon, joka luovutti heille lehdistön palkinnon

Finalistien yhteystiedot ja kuvat
Mella Pesonen mella.pesonen@aromilehti.fi 0400 438 644

Lisätiedot
Nina Harlin nina.harlin@aromilehti.fi 0400629400

www.propalkinnot.fi

PRO-tunnustuspalkinnot 2020  

PRO Vastuullisuus
Hotelli Helka, Helkan vastuullisuustiimi

PRO Opettaja Riikka Mantila,
Turun Ammatti-instituutti, Turku

PRO Ammattikeittiön päällikkö
Jetro Luumi, Ravintola Huoltamo (Yle), Palmia, Helsinki

PRO Ammattikeittiön kokki
Johannes Djupsjöbacka, Staffpoint, Oulu

PRO Ammattikeittiön tuotekehittäjä
Terhi Paldan, ISS Food Service, Helsinki

PRO Ammattikeittiön työntekijä
Kirsi Mäkynen, Kurikan Kampus, Kurikka

PRO Kahvilan työntekijä
Katariina Silvo, Café Visio, ISS Palvelut, Helsinki

PRO Hovimestari/Sommelier
Katrina Laitinen, BasBas, Helsinki

PRO Ravintolapäällikkö
Raija Sillanpää, Hilton Helsinki Kalastajatorppa, Helsinki

PRO Ravintolan asiakaspalvelija
Murat Kilickesen, Radisson Blu Plaza Hotel, Helsinki

PRO Baarimestari
PRO Petri Määttä, Cafe Kuluma, Oulu

PRO Ravintolan keittiöpäällikkö/-keittiömestari
Timo Lepistö, Finlandia-talo, Kanresta, Helsinki

PRO Ravintolan kokki
Heidi Sovelius, YES YES YES, NoHo Partners, Helsinki

PRO Yrittäjä
Laura Apukka ja Janek Bjurström, Espan Sokeri, Helsinki

PRO Innovaatio
Ravintola Ultima

Lehdistön palkinto
Laura Apukka ja Janek Bjurström, Espan Sokeri, Helsinki

 

Kuvia illan gaalasta löydät osoitteesta https://propalkinnot.fi/kuvagalleria/