Ajankohtaista 

Hannu Kovala, Radisson BLU, Oulu, PRO Ravintolapäällikkö -finalisti

08.03.2021

Tapahtumatalo hybridikokousten kotipesänä

Radisson Blu Hotel Oulun F&B Manager Hannu Kovala on tapahtumatalon päällikkö. PRO Ravintolapäällikkö -sarjan finalisti Kovala on joutunut kärsimään koronan vaikutuksista, sillä koko henkilökunta tekee noin puolta työaikaa.

- Meillä tilausravintola- ja kokoustoiminta on isossa roolissa, ja sitä ei nyt ole ollenkaan. Järjestämme pienempiä tilaisuuksia ja teemme paljon kehittämistyötä turvallisuuteen liittyen, Kovala toteaa.

Hän uskoo, että koronan opettamat turvallisuustoimet ja hygienian korostaminen ovat tulevaisuudessakin plussia, joilla ehkäistään riskejä. Korona-aika on lisäksi opettanut uudenlaisten tilaisuuksien järjestämistä.

- Olemme saaneet roimasti oppia hybridikokousten järjestämisessä, ja olemme kehittäneet yhteistyöverkostoja ja osaamista streamaamisessa. Meillä on tyypillistä, että asiakas järjestää tilaisuuden, johon osallistuu paikan päällä muutama henkilö, mutta se streamataan nettiin. Hybridimalli yleistyy varmasti jatkossa, Kovala uskoo.

Hyvin käy kunnes toisin todistetaan

Kovala toivoo enemmän kuin mitään muuta, että pääsisi tekemään töitä vasta syksyllä täysin uudistettuna käyttöön otetussa Radisson Blu Hotel Oulussa.

- Iso, 20 miljoonan euron uudistus on pitkä projekti, ja sain olla siinä alusta lähtien mukana. Tässä talossa on sieluani mukana! Emme ole vielä päässeet tekemään sitä, mihin on valmistauduttu monta vuotta. Tapahtumien myyminen, suunnittelu ja toteuttaminen on hauskin osa työstäni, nyt se puuttuu, Kovala toteaa.

Kovala kertoo, että talossa puhutaan paljon ryhmävoimasta ja yhdessä tekemisestä.

- Esimiestehtävät ovat ihmisten kehittymisen mahdollistamista ja tukemista. Kun päästään normielämään, ammattilaiset pääsevät kehittymään ja pystyn sitä tukemaan, se on minulle tärkeää, ja opin siinä ammatillisesti itsekin.

Radisson Blu Hotel Oulussa on panostettu erityisesti asiakaspalveluun ja asiantuntijuuteen yli osastorajojen.

- Kaikki hoidamme yhteistä hotellia, emme vain omaa pientä osaamme. Uskomme, että ihmisen on oltava oman työnsä erikoisasiantuntija. Asiantuntijuus vaatii, että ihmisillä on uskallus toteuttaa asioita ja ottaa vastuuta. Se on ennen kaikkea ilmapiiriasia: on lupa myös epäonnistua. Virheet ja ongelmakohdat ovat tilaisuus kehittyä, Kovala kertoo.

Esimiehenä hänelle on tärkeintä ihminen keskiössä. Ihmiset tekevät työt, ja ihmisille töitä tehdään. Tärkeää on myös pitää asenne kohdillaan.

- Elämässä on erilaisia asioita; on niitä, joihin voi vaikuttaa, mutta joista ei voi päättää ja niitä, joihin ei voi vaikuttaa ja joista ei voi päättää. Koronaan me emme voi vaikuttaa, mutta voimme vaikuttaa omaan asenteeseemme. Elämme tilanteen mukaan; hyvin käy kunnes toisin todistetaan. Tämä aika on tuskallista, mutta kun sanoo itselleen joka aamu, että hyvin tässä käy, jaksaa pidemmälle. Kuuluu tehtävääni ylläpitää toiveikkuutta, Kovala summaa.