Ajankohtaista 

Jaana Pelkonen PRO-tuomaristossa

18.12.2015

Ravintola-alan puolestapuhujana tunnettu kansanedustaja Jaana Pelkonen on mukana tuomaristossa, joka päättää vuoden 2016 horeca-alan PRO-tunnustuspalkintojen saajat. Hän kiittelee suomalaista osaamista ja näkee alalla kasvupotentiaalia. 

Ravintola-alan parhaimmistoa palkitaan Helsingissä 28. tammikuuta Wanhassa Satamassa järjestettävässä PRO-gaalassa. Tunnustuspalkintoja jaetaan 13 sarjassa, ja valintakriteereinä ovat ammattitaidon lisäksi esikuvallisuus ja asenne. Valinnan tekee arvovaltainen tuomaristo, johon kuuluu tänä vuonna ravintola-alan ammattilaisten lisäksi muun muassa ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen ja kansanedustaja Jaana Pelkonen.
– Olen hyvin otettu ja innoissani kutsusta PRO-gaalan tuomariksi, jonka juontajana minulla on ollut kunnia toimia jo useana vuonna. On hienoa seurata gaalan kasvavan ja horeca-alan Suomen huippujen saavan gaalan kautta kiitosta työstään omilta kollegoiltaan, jotka ymmärtävät alan parhaiten, Pelkonen sanoo.

Pelkonen kiittelee Suomen ravintola-alan monimuotoistuneen ja ammattimaistuneen viime vuosina todella nopeasti. Tämä siitäkin huolimatta, että ravintola-ala on yksi haasteellisimmista yrittäjyyden poluista, sillä muun muassa korkean verotuksen ja tiukan sääntelyn vuoksi toimintaympäristö on ajettu miltei mahdottomaksi.
– Tästä intohimosta ja unelmien toteuttamisesta on helppoa olla ylpeä! Laadukkaita tekijöitä ja persoonallisia ravintoloita löytyy nykyään joka makuun. Meidän lainsäätäjien tulee nähdä ravintola-ala hyödyllisenä elinkeinotoimintana. Anniskelu on sosiaalinen ja valvottu tapa nauttia alkoholia. Jätän pian eduskunnassa lakialoitteen, jossa ehdotan ravintoloissa nautittavan alkoholin arvonlisäveron alentamista ruuan alvin tasolle.

Ravintola-alalla on Pelkosen mukaan paljon kasvupotentiaalia.
– Syön paljon ulkona ja arvostan hyvää ruokaa ja juomaa. Hyvä palvelu ja onnistunut tunnelma kruunaavat kokonaisuuden. Toivon rohkeutta ja omaperäisiä ideoita ravintolapuolella jatkossakin.