Ajankohtaista 

Käytä ääntäsi, tammikuussa tavataan!

31.05.2017

PRO-gaala järjestetään ensi vuoden tammikuussa jo 16. kerran. Pohjatyö vuodein hulppeimpia juhlia varten on tehty, ja viestikapula ojennetaan seuraavaksi lukijoille. Nyt on kreivin aika ilmiantaa työkaveri, pomo tai alainen hyvin tehdystä työstä. Yksikin annettu ääni voi olla siivittämässä osaavaa ammattilaista PRO-palkinnon voittoon.

Vaikka lumet ovat tuskin sulaneet maasta, vuoden 2018 PRO-valmistelut ovat jo kovassa vauhdissa. 16-vuotiaassa PRO-gaalassa on joka vuosi jotain tuttua ja jotakin aivan uutta – niin myös tällä kertaa. Gaala järjestetään Helsingin Wanhassa Satamassa 25. tammikuuta 2018, ja juhlamenun suunnittelee jo kolme gaalaa toteuttanut keittiöpäällikkö Peter Ahti.

Palkintosarjojen lukumäärä nousee nyt 15:een, kun tuttujen sarjojen joukkoon liittyy Innovaatio-palkintokategoria. Jos mieleesi tulee tuote, toimintatapa tai uudenlainen konsepti, joka ansaitsisi tulla PRO-palkituksi, kerro se meille osoitteessa propalkinnot.fi.

Kaikissa meissä asuu PRO-voittaja

Muissa palkintosarjoissa voi ehdottaa totutusti oman työpaikan huippuosaajaa, on kyseessä sitten astiahuollon, salityön tai gastronomian tekijä. Aromi-lehden liiketoimintajohtaja Nina Harlin muistuttaa, että aivan jokainen työnsä hienosti hoitava ravintola-alan työntekijä voi olla seuraava PRO-voittaja.  

– Haluamme palkita niitä arjen sankareita, jotka yleensä tekevät muille elämyksiä. Asenne, esikuvallisuus ja osaaminen ratkaisevat, eivät tittelit tai tutkintotodistukset.

Harlin painottaa myös, että kiitos hyvästä työstä on erityisen arvokas asia silloin, kun se tulee alan sisältä; omilta kollegoilta, esimiehiltä sekä yhteistyökumppaneilta. Itseään ei siis voi ehdottaa PRO-palkinnon saajaksi.

– Kun käymme tuloksia läpi, huomaamme usein, että työpaikoilla on pistetty isot kampanjat pystyyn, jotta oma ehdokas saisi palkinnon. Rohkaisemme tähän, mutta myös yksittäinen, hyvin perusteltu ehdotus voi viedä, ja on vienyt kohteensa tunnustuspalkinnon saajaksi.

Konkretiaa perusteluihin

Kun ehdotat palkinnon saajaa, mieti, mikä tekee kuvailemastasi henkilöstä PRO-palkinnon arvoisen. Hyvät perustelut takaavat sen, että ehdokkaasi erottuu satojen ehdotusten joukosta varmasti edukseen. Ylimalkaiset ja lyhyet selostukset taas jäävät jalkoihin. Perusteluissa voi hyvin kertoa esimerkiksi tiukasta tilanteesta, jonka tuttu ammattilainen on hoitanut hienosti ja suoraselkäisesti. Pähkinänkuoressa: enemmän konkretiaa, vähemmän superlatiiveja.

Värvää myös työkaverisi tai vaikkapa asiakkaasi ehdottamaan samaa henkilöä – joukossa on voimaa! Kun PRO-ehdokkaiden nimeäminen päättyy 15.10., seuraa esikarsintavaihe, jonka jälkeen finalistit julkistetaan. Pysy ajan tasalla palkintogaalan rakentumisesta syksyn numeroista ja netistä, Wanhassa Satamassa nähdään!

Miksi?

  • PRO-palkinto voidaan myöntää kenelle tahansa ahkeralle ja osaavalle, ei vain organisaation johtopalleilla istuville. Näin kiitosta voidaan antaa työpaikan kaikilla tasoilla työskenteleville.
  • PRO-patsas on mainio tapa antaa kiitosta niin pitkästä elämäntyöstä kuin hyvästä startista työelämässä.
  • Tammikuussa järjestettävä PRO-gaala on elegantti ja arvokas mutta toisaalta hauska tapa palkita henkilöstöä hyvin tehdystä työstä. Illalliskortin hintaan sisältyy Peter Ahdin suunnitteleman gaalamenun lisäksi runsaasti laadukasta viihdeohjelmaa, palkintojenjako ja päätösbileet.
  • PRO-gaalassa tehdään uusia tuttavuuksia, tehdään kauppaa ja juhlitaan ammattitaitoa. Se kuuluu ravintola-alan tapahtumavuoden ehdottomiin tähtihetkiin.