Ajankohtaista 

Krista Liljeqvist, Hesburger Loviisankatu, Lahti, PRO Ravintolan asiakaspalvelija -finalisti

29.01.2021

PRO ravintolan asiakaspalvelija: yksi finalisti nousi Hesburgerista

Krista Liljeqvist työskentelee Lahdessa Loviisankadun Hesburgerissa. Kun monet ravintolat joutuivat keväällä sulkemaan ovensa, Lahden Loviisankadun Hesburgerissa työt moninkertaistuivat.

– Emme osanneet täysin varautua lisääntyneeseen työmäärään ja monet meistä olivat käytännössä 24/7 töissä. Minusta tuli tuntikuningatar, Liljeqvist kertoo.

Liljeqvist nostaa yhtenä koronan myönteisenä vaikutuksena sen, miten hienosti lahtelaiset saivat apua muualta.

– Se oli mahtavaa, ja samalla verkostoitui ympäri Suomen. Paikkaajia tuli yli kahden tunnin ajomatkan päästä.

Työkaverit tiesivät jo entuudestaan, että Krista Liljeqvist on joustava ja aina valmis auttamaan, mutta koronakevät vahvisti tunnetta mahtavasta työkaveruudesta. PRO-ehdokkuus, jonka taustalla ovat samaiset työkaverit, nostatti voimakkaita ilon ja onnistumisen fiiliksiä.

– En osannut odottaa tällaista, vetää nöyräksi kun saa työkavereilta tunnustusta, ja tämä jää ikuisesti mieleen. Ehdokkuus ei tullut yllätyksenä, mutta se että pääsin finaaliin asti, oli yllätys. Tässä ovat tutut ja työkaverit ympäri Suomen olleet soppaa keittämässä, Liljeqvist myhäilee.

Hänen asenteensa on pitää lippu korkealla, myös silloin kun asiat menevät päin seinää.

– Suhtaudun intohimoisesti työpäiviin, se tarttuu työkavereihin ja välittyy positiivisesti asiakkaille. PRO-finaalissa ansaitsen voiton, koska haluan raivata näkyvyyttä ja arvostusta pikaruoka-alalle. Sitä on liian vähän, ja me teemme tärkeää työtä, Liljeqvist sanoo.

Hän on poikennut työurallaan välillä muihinkin työpaikkoihin, mutta toteaa nyt, että Hesburger sopii hänelle:

– Selvät sävelet, kuri ja järjestys ovat minun juttuni, se tukee tekemistä.Liljeqvistillä on myös siviilissä selvät sävelet: hän on vastikään aloittanut restonomiopinnot, ja aikoo jatkossa aika ajoin napata opintovapaata, jotta saa kokopäiväiset opinnot suoritettua.