Ajankohtaista 

PRO-ehdokkaita asetettiin ennätysmäärä

15.10.2020

PRO-palkintojen ehdokasasettelu on päättynyt. Tänä vuonna tehtiin lähes 7 000 ehdotusta. Se on kolminkertainen määrä verrattuna viime vuoteen. Kovat ajat ovat saaneet ammattikeittiö- ja ravintolaväen liikkeelle hyvän puolesta.    

PRO-ehdokasasettelun päättyessä vuoden 2021 PRO-palkintojen saajiksi oli tehty yhteensä 6 825 ehdotusta. Määrä on ennätyksellinen, ja esimerkiksi viime vuoteen verrattuna ehdotuksia tehtiin kolminkertainen määrä.  

Alan henkeen kuuluu nostaa kollegoita ja työntekijöitä. Tunnustuksen tärkeyttä yksilölle ja yhteisölle ei voi liikaa korostaa. Aromi-lehden liiketoimintajohtaja Nina Harlin toteaa PRO-ehdokkaiden äänivyöryn olevan osoitus siitä, että alalla vedetään yhtä köyttä myös haastavina aikoina.  

- On ilo nähdä, miten ala kannustaa ja tukee omiaan. On nähty valtava määrä vaivaa ja saatu innostumaan ihmiset työyhteisöissä kannustamaan omia ehdokkaita. Kiitoksen tärkeys korostuu vaikeana aikana.  

Ilahduttavaa on myös se, miten palkinnot yhdistävät koko toimintakenttää pienistä paikoista valtaviin ketjuihin ja isoihin organisaatioihin. Ehdokkaiden kirjo levittäytyy halki Suomen.  

- Ehdokasjoukko on oikea runsauden sarvi. Mukana on todella hyviä ehdokkaita laajalla skaalalla, ja haluaisimme palkita kaikki, koska työpaikoilla on käytetty niin paljon aikaa ja energiaa ja mietitty, miten hyviä kollegoita on. Esittelytekstit ovat hunajaa, Harlin kuvailee.  

Ravintola-alan ammattilaisten juhlaa PRO-gaalassa jo vuodesta 2003  

Aromi-lehti kutsui ravintola- ja keittiöammattilaiset äänestämään alan huippuja ensi kerran vuonna 2003. Gaala on perinteisesti järjestetty tammikuussa, ja se kokoaa ammattilaiset kautta Suomen alan upeimpaan juhlaan.  

PRO-palkintojen lempinimi ”ravintola-alan Oscar” kertoo kaiken. PRO-palkinnot jakautuvat 15 sarjaan, joissa jokaisessa kolme finalistia kisaa voitosta. Esiraati valitsee finalistit, joita yleisö – kollegat, asiakkaat, kaikki suomalaiset – voi kannustaa äänestämällä netissä. Voittajat valitsee lahjomaton ammattilaisraati, joka edustaa kaikkia ammattikeittiöiden ja ravintolatyön osa-alueita.   PRO-gaala 2021 järjestetään 28. tammikuuta Finlandia-talossa.  

- Korona ei estä gaalaa. Toimimme sen mukaan, miten  viranomaiset määräävät, ja siirrämme tarpeen mukaan juhlaa. Palkintojenjako tullaan järjestämään livenä. Tämä on tapahtuma, jonka tunnelma ei välity streamin kautta, haluamme alan koolle juhlimaan ammattitaitoa yhdessä, Nina Harlin toteaa.  

__

Finalistit julkistetaan 4. joulukuuta. Heitä voi kannustaa äänestämällä ja kehumalla 15. joulukuuta asti.   Lisätiedot Nina Harlin nina.harlin@aromilehti.fi 0400 629 400     PRO-palkintoja on jaettu vuodesta 2003 lähtien. Vuonna 2021 palkinto jaetaan 15 sarjassa. Palkintosarjat: ammattikeittiön työntekijä, ammattikeittiön kokki, ammattikeittiön päällikkö, ammattikeittiön tuotekehittäjä, ravintolan asiakaspalvelija, ravintolan kokki, ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari, ravintolapäällikkö, kahvilan työntekijä, hovimestari/sommelier, baarimestari, yrittäjä, opettaja, vastuullisuus, innovaatio.