Ajankohtaista 

PRO-gaala siirtyy Finlandia-taloon

20.04.2018

Horeca-alan ammattilaisia palkitseva PRO-gaala järjestetään seuraavat kolme vuotta Finlandia-talossa. Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen on valinnasta mielissään.

Teksti Linda HuhtinenKuvat Jyri Laitinen

06.04.2018

Finlandia-talo on Suomen vetovoimaisin ja monipuolisin tapahtumatalo, joka tunnetaan erityisesti valtiollisten ja diplomaattisten tapahtumien näyttämönä. Tiloissamme järjestetään paljon kokouksia, konsertteja, kongresseja, sekä yritysten ja eri liittojen juhlia. Juhlapaikkana tämä on loistava, Johanna Tolonen summaa.

Ravintola-alan Oscar-gaalaksi kutsuttu PRO-gaala on aiemmin järjestetty muun muassa Helsingin Wanhassa Satamassa. Tapahtuma nähtiin ensimmäistä kertaa Finlandia-talossa vuonna 2012, PRO-gaalan 10. juhlavuotena.

– On mukavaa, että juhlatapahtuma palaa takaisin meille. PRO-gaala on arvovaltainen palkintojuhla, jota on hienoa lähteä rakentamaan yhdessä muun tiimin kanssa, Tolonen kertoo.

Toimitusjohtaja Johanna Tolonen uskoo uuden paikkavalinnan helpottavan myös monen juhlavieraan saapumista.

– Sijaintimme on hyvin keskeinen ja tänne on helppo tulla ympäri Suomea. Lähietäisyydellä on peräti yhdeksän hotellia, mikä takaa helpon siirtymisen, Tolonen kiittelee.

Myös tapahtumaa järjestävä taho on samoilla linjoilla.

– PRO-gaalan siirtyminen Finlandia-taloon kulminoituu moniin seikkoihin, kuten keskeiseen sijaintiin, sekä suureen tilaan, jota voidaan käyttää monipuolisesti. Suuren tilan myötä voimme pitää juhlavieraiden määrän aiempien vuosien tasolla ja kun suunnittelutyöhön päästään kunnolla, toivon osallistujamäärän nousevan 700 henkilöön, Mediatalo Keskisuomalaisen ammattilehtien liiketoimintajohtaja Nina Harlin kertoo.

PRO-gaalan juhlamenun suunnittelee Kanresta Oy, joka on Suomen Kansanterveysyhdistys ry:n tytäryhtiö.

Finlandia-talon ravintolapäällikkö Terhi Mustonen suhtautuu haasteeseen innokkaasti.

– Tämä on tietenkin meille hieno tilaisuus. PRO-gaalan vieraat ovat kollegoitamme ravintola-alalta, joten heillä on vankka tietoisuus ruoasta sekä palvelusta. Tokihan tämä kohderyhmä tuo siten myös meille tekijöille oman jännityksensä. Kaikilta osin on kuitenkin hienoa päästä gaalaa tekemään, Mustonen kertoo.

Suuren kattauksen kokoamiseen liittyy aina omat haasteensa.

– Kun monessa paikassa tapahtuu paljon samanaikaisesti, on meidän tehtävämme pitää langat käsissä. Tämänkaltaisiin suuriin tapahtumiin liittyy aina omat haasteensa, mutta minä näen nämä ennemminkin hyvinä ja positiivisina haasteina. Onneksemme meillä on paljon kokemusta alalta, ja siten hyvät eväät lähteä tekemään kunnianhimoista menua, Mustonen summaa.

Terhi Mustonen näkee kokemuksen avaimena onnistumiseen.

– Kaikki on helpompaa silloin kuin osataan. Olemme järjestäneet paljon eri kokoisia tilaisuuksia, ja siten tiedämme, miten isompaakin kokonaisuutta hallitaan. Kun on hyvä käsikirjoitus, ei tarvitse turhia arpoa. Olen itse ollut PRO-gaalassa sekä juhlavieraana että tekijänä.

– Uskon, että on vain hyvä juttu, kun on saanut katsoa asiaa molemmilta puolilta, Mustonen sanoo.

Mustonen lupaa illan menuun maukkaita yllätyksiä.

– Meille on tärkeää löytää aina jotakin uutta ja sellaista, joka olisi myös kohderyhmälle sopivaa. On tärkeää, että jokaisessa tekemässämme asiassa on jokin jippo, esimerkiksi tekniikoissa tai raaka-aineiden käsittelemisessä uudella tavalla. Meillä on innovatiivinen keittiö, jossa uskalletaan tehdä ja viedä suurempaan mittakaavaan myös niitä juttuja, joita yleensä tehdään vain pienemmissä keittiöissä.

Mustonen luottaa tiimin taitoon.

– Henkilökunnallamme on pitkä kokemus alalta ja tämän tyylisistä juhlista. Olemme hyvin innokkaita tekemään. Menun suunnittelija Timo Lepistö on hyvin kunnianhimoinen ja hän haluaa hioa illan juhlamenun viimeisen päälle hyväksi. Tavoitteemme on yllättää ihmiset, Mustonen kertoo.

Juttua tehtäessä Lepistö vietti talvilomaansa. Menun suunnittelusta lisää tulevissa Aromi-lehdissä.