Ajankohtaista 

PRO-gaalan tähdet ovat selvillä

04.12.2020

PRO-gaalassa palkitaan tunnustuspalkinnoin Suomen parhaat ammattikeittiö- ja ravintola-alan osaajat 15 eri sarjassa. Esiraati on tutustunut ehdokkaisiin ja valinnut jokaiseen sarjaan kolme finalistia.  

Hospitality-alan ytimessä on hyvä palvelu, ja on jälleen kerran ilo nähdä, miten sydämellisesti asiakkaat, kumppanit ja kollegat kehuvat alan parhaita taitajia. Tutustu PRO Ravintolan asiakaspalvelija -sarjan huikeisiin tyyppeihin, jotka edustavat ääripäitä: Mervi Korhonen Savoysta saa kilpakumppanikseen Krista Liljeqvistin Hesburger Loviisankadulta Lahdesta ja Nikolaos Gkotzampasiksen kortteliravintola Casa Maresta.

Sydämeltään lappilainen Stadin ammattiopiston lehtori Tero Laukkanen tuulettaa PRO Opettaja -sarjaa. PRO Vastuullisuus- ja PRO Yrittäjä -sarjojen ehdokkaat menevät osin ristiin: Sushibar + Wine ja Ravintola C ovat ehdolla vastuullisuuspalkinnon saajiksi, ja niiden omistajat We Are Group sekä Christina Suominen ja Ilkka Isotalo ovat puolestaan yrittäjäsarjan finalisteja yhdessä Foody Allenin yrittäjien Nina ja Aki Wahlmanin kanssa.

Juomapuoli on tänä vuonna hyvin edustettuna, kun mukana on niin Cocktailboksi PRO Innovaatio -sarjassa kuin Kyrön vierailukeskuksen vetäjä Tony Sivula PRO Ravintolapäällikkö -sarjassa. PRO Baarimestari -sarjassa näkyy pohjoisen edustus: tunturihotellin Sampsa Muhonen saa vastaansa toisen yhtä lailla pitkän linjan konkarin, Hannele ”Hanski” Hukkasen, ja yhden nuoremman polven baarimestarin, Ortjo Niemisen.

Etenkin innovaatioissa kukoistavat korona-ajan ideat: palkittavaksi ovat Cocktailboksin ohella ehdolla Lounastaja-alusta ja Sasu-sushi, jolla Sasu Laukkonen pelasti Michelin-ravintola Oran kevään.

PRO-gaala siirtyy huhtikuulle

Tammikuun lopulla perinteisesti järjestetty PRO-gaala siirtyy koronan takia pidettäväksi 21. huhtikuuta. Päätös gaalan siirtämisestä tehtiin turvallisuus edellä. Juhlatalona on tuttu Finlandia-talo.

- Uskomme, että kevät tuo tullessaan valoa koronatilanteeseen. Teimme päätöksen siirtää juhlaa raskain mielin, mutta kuten koko ala, myös me seuraamme tarkasti viranomaisten suosituksia, liiketoimintajohtaja Nina Harlin sanoo.

Finalistit pääsevät keräämään ääniä ja suosituksia propalkinnot.fi-sivustolla alkaen 4. joulukuuta. Tuomarit kokoontuvat päättämään voittajista huhtikuussa, aivan gaalaillan alla, joten jännitys säilyy loppuun saakka.

Gaalaan jo hankitut liput siirtyvät automaattisesti huhtikuun tapahtumaan. Lipunmyynnin viimeinen sykäys tapahtuu perinteisesti heti finalistien julkistuksen jälkeen; gaalalippuja on jäljellä enää kourallinen.  


PRO-palkintoja on jaettu vuodesta 2002 lähtien. Vuonna 2021 palkinto jaetaan 15 sarjassa. Palkintosarjat: ammattikeittiön työntekijä, ammattikeittiön kokki, ammattikeittiön päällikkö, ammattikeittiön tuotekehittäjä, ravintolan asiakaspalvelija, ravintolan kokki, ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari, ravintolapäällikkö, kahvilan työntekijä, hovimestari/sommelier, baarimestari, yrittäjä, opettaja, vastuullisuus, innovaatio.

Sarjat ja finalisti: www.propalkinnot.fi

Lehdistökuvat finalisteista täältä.


Lisätietoja:

Liiketoimintajohtaja Nina Harlin
Mediatalo Keskisuomalainen Oyj, Aikakauslehtiryhmä
0400 629 400, nina.harlin@aromilehti.fi