Ajankohtaista 

PRO-palkinnot jaetaan jälleen tammikuussa

05.06.2020

Koronaviruspandemia rokottaa alan toimintaa. Poikkeustilasta selviytyminen vaatii uudenlaisia kykyjä ja osaamista. Idearikkaus, periksiantamattomuus ja usko tulevaan nousevat entistä tärkeämmiksi ominaisuuksiksi. Kenet sinä näet suoriutuneen tässä tilanteessa erityisen hyvin? Kenelle kuuluu kunnia alan maineen ja roolin ylläpitäjänä ja puolustajana?  

Koronan tuomaan uuteen normaaliin totuttelevassa yhteiskunnassa moni asia muuttuu. Poikkeustilasta selviytyminen vaatii uudenlaisia kykyjä ja osaamista. Ei pidä unohtaa ihmisiä ja heidän osaamistaan ennen koronaa. Nyt on kuitenkin oikea hetki tunnistaa ravintola-alan normaalioloissakin vaatimat venyminen, heittäytyminen, toisten auttaminen – kuka onnistuu niissä erityisen hyvin haastavina aikoina?  

Kun korona hellittää, monen rooli muuttuu. Kenellä ylipäätään on työpaikka? Kun kuormitus on entistä kovempaa, kuka toimii esikuvana ja sparraajana? Hyvän tuulen tuojat, sisukkaat yrittäjät, vanhan uudistajat, uuteen heittäytyjät, eeppiset venyjät ja hullunrohkeat heittäytyjät – toimivatko työntekijät vanhasta muistista tai löytääkö moni uuden roolin?  

Uuden normaalin tukipilareita voivat olla yllättäjät. Kuka muuntautuu ja sopeutuu parhaiten meidät yllättäneen tulevaisuuden haasteisiin?  

PRO-tuomariston puheenjohtaja Aki Käyhkö toteaa, että joka vuosi kannattaa laittaa parhaat ehdolle:  

– PRO-tunnustus on tärkeä myös poikkeusaikana. Käytä hetki ehdokkaiden pohtimiseen ja nimeämiseen. Arjen sankarit ja kokonaiset työyhteisöt ansaitsevat kannustusta ja mahdollisuuden juhlia ammattilaisuutta.  

Käyhkö muistuttaa, että PRO-palkinto annetaan hyvin tehdystä työstä. – Palkitseminen on nyt jopa arvokkaampaa kuin tavallisina aikoina. Virus ei saa viedä ravintola-alan huipuilta mahdollisuutta loistaa!  

Tammikuulle suunnitellaan PRO-gaalaa, jossa ravintola-alan ammattilaisten huiput nousevat Finlandia-talon lavalle vastaanottamaan merkittävät tunnustukset ja koko yhteisön suosionosoitukset. Toivottavasti voimme silloin jo onnitella toisiamme siitä, että selvisimme pahimmasta.  

Haku PRO-ehdokkaaksi on nyt auki!