Ajankohtaista 

PRO tulee, oletko valmis?

10.06.2016

Kun siirryin pois ravintola-alan töistä, joissa olin kuluttanut koko aikuisikäni, tein monta hämmentynyttä huomiota työelämästä.

Yksi niistä on, että ravintola-alalla halataan paljon, enemmän kuin muilla aloilla. Oman ravintolaurani työyhteisöissä oli varsin luontevaa halata paitsi vuoron lopussa ja alussa, myös aina silloin kun ei sattunut olemaan muuta tekemistä. Tämä ei tietenkään tarkoita, että aikaa olisi jäänyt lorvimiseen: ravintola-alalla jos missä oppii tekemään töitä kovasti kelloa katsomatta.

Ehkäpä fyysisesti ja henkisesti haastavan työn kääntöpuoli onkin parhaimmillaan työyhteisö, jossa kannustetaan kaveria ja lohdutetaan väsymyksen iskiessä. Ei ihme, että ravintolassa työskentelevät pariutuvat ja ystävystyvät keskenään.

PRO-gaalassa palkitaan esimerkillisimmät työyhteisön osaajat ja kollegat. Itseään ei voi asettaa ehdolle, joten PRO- patsas on tunnustus paitsi arvovaltaiselta tuomaristolta myös omalta työyhteisöltä. Horeca-alan työ on aina tiimityötä: sooloillakin saa toisinaan, muttei koskaan kokonaisuuden kustannuksella.

PRO-patsaat jaetaan jälleen tammikuussa Helsingin Wanhassa Satamassa. Jos tiedossasi on kollega, jonka ammattitaito ja asenne ovat vertaansa vailla, ehdota häntä tunnustuspalkinnon saajaksi. Harva meistä saa riittävästi tunnustusta työstään, ja usein juuri ne erityisen lahjakkaat ja ahkerat eivät tule nostaneeksi omaa häntäänsä. PRO-gaala on erinomainen tilaisuus antaa kunnia sille, jolle kunnia kuuluu.

Tähän lehtiseen on koottu otteita PRO-palkintojen matkan varrelta: uusia palkintosarjoja on tullut vähitellen lisää, ja tapahtuma on kasvanut tasaisen vakuuttavaa vauhtia. Tänä vuonna Ravintolapäällikkö palkitaan omassa sarjassaan, ja Sommelier tai Hovimestari omassaan. Asiansa osaava ravintolapäällikkö ansaitsee oman palkintonsa siinä missä timanttisin viinivelhokin.

Lähtölaskenta PRO-gaalaan on käynnistynyt. Halataan kun tavataan!

Maaret Launis

Toimituspäällikkö