Ajankohtaista 

PRO2018-voittajat valittu – The Box voitti uuden Innovaatio-sarjan

25.01.2018

Ravintola-alan parhaimmistoa palkittiin 25. tammikuuta Helsingin Wanhassa Satamassa järjestetyssä PRO-gaalassa. Tunnustuspalkintoja jaettiin15 sarjassa, ja voittajat valitsi arvovaltainen tuomaristo. Ammattitaidon lisäksi valinnassa painotetaan esikuvallisuutta, vastuullisuutta ja asennetta.

PRO-gaalassa palkittiin ensimmäistä kertaa toimialaa merkittävästi eteenpäin vievä innovaatio tai innovaattori. Sarjassa olivat ehdolla The Box -elämyskonsepti, Hävikkiruokaravintola Loop ja Ravintolaryhmä Oy. Voiton vei The Box.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa kehitetty The Box tarjoaa uudenlaisen kustannustehokkaan tavan tuotteiden suunnitteluun, kohderyhmätestaukseen ja markkinointiin. Osallistujien aisteihin vaikutetaan muun muassa mukautuvilla tilaratkaisuilla, visuaalisilla elävillä, tarinaan sitoutuvilla projisoinneilla, tuoksuilla ja äänimaailmalla. Palvelukokonaisuuteen kuuluu kattava ja uusia tutkimusmenetelmiä hyödyntävä mittaamislaitteisto.

–  Konsepti tuo ravintolakäynteihin entistä enemmän elämyksellisyyttä, mikä puolestaan lisää ravintolapalveluiden kysyntää houkuttelevuuden kasvun myötä. Näin se tekee hyvää paitsi ravintoloiden liiketoiminnalle myös Suomen taloudelle, sillä ravintola-ala on iso työllistäjä. Uskon, että The Boxista on uudeksi vientituotteeksi, kun se otetaan yhä useammassa paikassa käyttöön, kiittelee tuomariston puheenjohtajana toiminut Antellin toimitusjohtaja Tomi Lantto.    

PRO2018-voittajat

Ravintolan asiakaspalvelija: Iina Peltonen, Ravintola Nokka, Helsinki

Kahvilan työntekijä: Heidi Heinonen, Fazer F8, Helsinki

Ammattikeittiön työntekijä: Benita Elomaa, Fazer Food Services, Helsinki

Ammattikeittiön kokki: Anita Kauhala-Antonopoulou, Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä, Lahti

Ammattikeittiön päällikkö: Satu Honkanen, Antell Galleria, Helsinki

Ravintolan kokki: Nadim Nasser, BasBas & Staff Wine Bar, Helsinki

Ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari: Jari Kumpulainen, Ravintola Caverna, Helsinki

Ravitsemis- / ruokapalvelupäällikkö: Sirpa Salmi, Sodexo Oy / Neste, Porvoo

Ravintolapäällikkö: Ari Hujanen, Pirkanmaan osuuskauppa/Ravintola Hovipoika, Tampere

Hovimestari/sommelier: Otto Sovelius, Ravintola Demo, Helsinki

Baarimestari: Mari Seppälä, Juuri Yhtiöt Oy, Helsinki

Opettaja: Tarmo Wasenius, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Ammattiopisto Joensuu

Yrittäjä: Joanna ja Jan Westerling, Ravintolat Origo ja Makana, Hanko

Vastuullisuus: Kotipizza Group

Innovaatio: The Box

Lehdistöpalkinto: Iiro Ala-Mutka, ABC Raisio