Ajankohtaista
PRO2018-voittajat valittu – The Box voitti uuden Innovaatio-sarjan
25.01.2018
Ravintola-alan parhaimmistoa palkittiin 25. tammikuuta Helsingin Wanhassa Satamassa järjestetyssä PRO-gaalassa. Tunnustuspalkintoja jaettiin15 sarjassa, ja voittajat valitsi arvovaltainen tuomaristo. Ammattitaidon lisäksi valinnassa painotetaan esikuvallisuutta, vastuullisuutta ja asennetta.
PRO-gaalassa palkittiin ensimmäistä kertaa toimialaa merkittävästi eteenpäin vievä innovaatio tai innovaattori. Sarjassa olivat ehdolla The Box -elämyskonsepti, Hävikkiruokaravintola Loop ja Ravintolaryhmä Oy. Voiton vei The Box.
Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa kehitetty The Box tarjoaa uudenlaisen kustannustehokkaan tavan tuotteiden suunnitteluun, kohderyhmätestaukseen ja markkinointiin. Osallistujien aisteihin vaikutetaan muun muassa mukautuvilla tilaratkaisuilla, visuaalisilla elävillä, tarinaan sitoutuvilla projisoinneilla, tuoksuilla ja äänimaailmalla. Palvelukokonaisuuteen kuuluu kattava ja uusia tutkimusmenetelmiä hyödyntävä mittaamislaitteisto.
– Konsepti tuo ravintolakäynteihin entistä enemmän elämyksellisyyttä, mikä puolestaan lisää ravintolapalveluiden kysyntää houkuttelevuuden kasvun myötä. Näin se tekee hyvää paitsi ravintoloiden liiketoiminnalle myös Suomen taloudelle, sillä ravintola-ala on iso työllistäjä. Uskon, että The Boxista on uudeksi vientituotteeksi, kun se otetaan yhä useammassa paikassa käyttöön, kiittelee tuomariston puheenjohtajana toiminut Antellin toimitusjohtaja Tomi Lantto.
PRO2018-voittajat
Ravintolan asiakaspalvelija: Iina Peltonen, Ravintola Nokka, Helsinki
Kahvilan työntekijä: Heidi Heinonen, Fazer F8, Helsinki
Ammattikeittiön työntekijä: Benita Elomaa, Fazer Food Services, Helsinki
Ammattikeittiön kokki: Anita Kauhala-Antonopoulou, Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä, Lahti
Ammattikeittiön päällikkö: Satu Honkanen, Antell Galleria, Helsinki
Ravintolan kokki: Nadim Nasser, BasBas & Staff Wine Bar, Helsinki
Ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari: Jari Kumpulainen, Ravintola Caverna, Helsinki
Ravitsemis- / ruokapalvelupäällikkö: Sirpa Salmi, Sodexo Oy / Neste, Porvoo
Ravintolapäällikkö: Ari Hujanen, Pirkanmaan osuuskauppa/Ravintola Hovipoika, Tampere
Hovimestari/sommelier: Otto Sovelius, Ravintola Demo, Helsinki
Baarimestari: Mari Seppälä, Juuri Yhtiöt Oy, Helsinki
Opettaja: Tarmo Wasenius, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Ammattiopisto Joensuu
Yrittäjä: Joanna ja Jan Westerling, Ravintolat Origo ja Makana, Hanko
Vastuullisuus: Kotipizza Group
Innovaatio: The Box
Lehdistöpalkinto: Iiro Ala-Mutka, ABC Raisio