Ajankohtaista 

Ravintola-alan huiput palkittiin

27.01.2017

Ravintola-alan parhaimmisto palkittiin 26. tammikuuta Helsingin Wanhassa Satamassa järjestetyssä PRO-gaalassa. Tunnustuspalkintoja jaettiin 14 sarjassa. Valintakriteereinä olivat ammattitaidon, esikuvallisuuden ja asenteen lisäksi myös se, miten ehdokkaat huomioivat työssään vastuullisuuden ja kestävän kehityksen. 

Voittajat työskentelevät erilaisissa tehtävissä ympäri Suomea. Kaikkia yhdistää kuitenkin intohimo työtään kohtaan, terve ammattiylpeys ja halu oppia uutta. Voittajalla pitää olla myös tiimityötaidot kunnossa ja halua puhaltaa yhteen hiileen.

– Ravintola on yhteisö. Ei riitä, että tekee itse työnsä hyvin, vaan lisäksi oman osuuden pitää auttaa muita. Yksilön asenteen pitää parantaa muiden työhyvinvointia. Sellainen huipputähtityyppi, joka työyhteisössä vie muilta energiaa ja innostusta ei ole PRO. Millään ravintolalla ei ole varaa pitää sellaista ”tähteä” töissä, kuvailee tuomariston puheenjohtajana toiminut Antell-konsernin toimitusjohtaja Tomi Lantto.

PRO-palkinnot jaetaan jo 15. kerran. 

– Aromi-lehti yhteistyökumppaneineen haluaa olla mukana nostamassa ravintola-alan arvostusta. Patsas on saajalleen kunnia-asia. Se on työntekijälle konkreettinen osoitus siitä, että hän on tehnyt työnsä hyvin ja hänen panostaan arvostetaan, liiketoimintajohtaja Nina Harlin kertoo.