Ajankohtaista 

Tervetuloa uudet tähdet – tässä ovat PRO-finalistit 2023

01.12.2022

Koko Suomi on edustettuna PRO-finalistijoukossa. Pohjoisin ehdokas on Rovaniemeltä, itäisin Mikkelistä. Edustettuna ovat myös Oulu, Jyväskylä, Vaasa, Seinäjoki, Rauma, Tampere, Turku, Lahti, Nastola, Mäntsälä, Tuusula ja Inkoo sekä luonnollisesti pääkaupunkiseutu. 

Ehdolla on koko alan laaja työntekijäkirjo henkilöstöravintoloista sairaala- ja koulukeittiöihin, fine dining -ravintoloista hampurilaisravintoloihin ja viinibaareista olutravintoloihin ja kahviloihin sekä tapahtumakohteisiin, joista edustettuina ovat Finlandia-talo, Kansallisooppera, G Livelab, Krapi ja Metro Areena.

PRO-finaalissa nähdään myös uusia aluevaltauksia, kun Eckerö Linella kokousvastaavana työskentelevä Kristina Rosenberg kisaa PRO Hovimestari -sarjassa. Hän on ensimmäinen ehdokas laivalta! PRO Opettaja -sarjassa on mukana erityinen moniosaaja, kun yrittäjänä kannuksensa hankkinut Jyväskylän ammattikorkeakoulun lehtori Tomi Hiltunen kisaa pitkän opettajauran tehneitä kollegoitaan vastaan.

Kokemus on valttia, mutta aina sen ei tarvitse tulla samalta alalta tai samasta maasta. PRO-osaajissa on mahtavia tyyppejä, joilla voi olla 34 vuotta takana samassa keittiössä, kuten kokki Tarmo Savolaisella Pöllöwaarissa. Anita Peksievillä on takanaan upea ura sijoitusneuvojana ja yhtä merkityksellinen tehtävä kahvilatarjoilijana tänä päivänä. Mustafa Alpaslan aloitti uransa Isossa-Britanniassa, mutta on työskennellyt Suomessakin jo 14 vuotta.

Uusi sarja PRO Tulokas nostaa esiin osaajat, jotka ovat edenneet alalla nuorella iällä tai osoittaneet nopeassa ajassa kykynsä. Alanvaihtaja, nykyinen barista Anna Siitari mikkeliläisestä Kirjalan Kahvipaahtimosta kisaa Helsingissä ja Espoossa työskenteleviä nuoria miehiä vastaan: Santeri Menna on Konstan Möljän nuori tähti ja Rasmus Roiko Metro Areenan pirtein tarjoilija.

PRO Vastuullisuus -sarjassa on uudenlainen avaus, kun mukana on tänä vuonna myös hanke. Mission Positive Handprint on koko ravintola-alaa palveleva vastuullisuushanke. Sen kanssa tunnustuspalkinnosta kisaavat Ravintola Nolla ja The Barö. 

PRO Yrittäjä -sarjan ääniharava oli Soupsterin Kim Heiniö. Perheyritykset jyräävät tänä vuonna: muut ehdokkaat ovat raumalainen yrittäjäpariskunta Maila ja Erkki Sinervaara sekä Siipiweikkoja luotsaavat tytär ja isä Laura ja Pekka Yli-Houhala Tampereelta.

Kannusta suosikkisi voittoon

Lähiviikkojen aikana PRO-finalisteihin voi tutustua osoitteessa propalkinnot.fi. Heitä kannattaa myös kannustaa, sillä Aromi-lehden koolle kutsuma raati saa kaikki kannatuslauseet ja -äänet tiedoksi ja ne vaikuttavat voittajan valintaan. Anna äänesi 15.12. mennessä!

PRO-tunnustuspalkinnot jaetaan PRO-gaalassa Kaapelitehtaalla 18. tammikuuta 2023.


PRO-finalistit 2023 Baarimestari
Liisa Lindroos, Bar Bardem, Helsinki
Jaako Louhi, Krapi, Tuusula
Mikko Rauman, G Livelab, Helsinki 

Opettaja
Jyri Bemerståhl, Keuda, Mäntsälä
Tomi Hiltunen, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylä
Pekka Soive, Haaga-Helia, Helsinki 

Vastuullisuus
The Barö, Inkoo
Mission Positive Handprint, Laurea, Espoo
Ravintola Nolla, Helsinki  

Kahvilan työntekijä
Eve Kormilainen, Espresso House, Helsinki
Anita Peksiev, Barona, Helsinki
Kishor Shahi, Nordea Vallila, ISS, Helsinki 

Ammattikeittiön tuotekehittäjä
Leena Hjort, Kaarea, Turku
Aki Scheiman, Palmia, Helsinki
Jukka Turta, Päijät-Hämeen Ateriapalvelu, Lahti 

Ravintolan kokki
Joona Holm, Gustav, Rovaniemi
Fanni Polón, Nokka, Helsinki
Tarmo Savolainen, Pöllöwaari, Jyväskylä 

Ravintolan asiakaspalvelija
Mustafa Alpaslan, Clarion, Helsinki
Mikko Kummala, Vinho, Turku
Jonna Suojasalmi, Janoinen Lohi, Helsinki 

Ammattikeittiön kokki
Mari Peippo, Ruokakello, Unica, Turku
Teppo Vahtera, Arkea, Turku
Sonja Veija, Sahara, Leijona Catering, Helsinki 

Tulokas
Santeri Menna, Konstan Möljä, Helsinki
Rasmus Roiko, Metro Areena, Restel, Espoo
Anna Siitari, Kirjalan Kahvipaahtimo, Mikkeli  

Ravintolan keittiöpäällikkö tai -mestari
Mika Jokela, Finlandia-talo, Helsinki
Kevin Manu, Boon Nam, Helsinki
Kim Mustonen, Pure & V, Nizza

Yrittäjä
Kim Heiniö, Soupster, Helsinki
Maila ja Erkki Sinervaara, Tallbo-ravintolat, Rauma
Laura ja Pekka Yli-Houhala, Siipiweikot, Tampere 

Ravintolapäällikkö
Hilkka Lahtinen-Ojala, Scandic Helsinki Aviapolis, Vantaa
Noora Luojus, Kansallisooppera, Restel, Helsinki
Iida Paloniemi, Friends & Burgers, NoHo, Oulu 

Ammattikeittiön työntekijä
Hilkka Anttila, SEAMK kampustalo, Sodexo, Seinäjoki
Miia Kainua-Baggström, KV2, Antell, Vantaa
Nella Taipola, Båx, Kanresta, Helsinki 

Hovimestari tai sommelier
Tuomo Poukkanen, Helsingin Suomalainen Klubi, Helsinki
Kristina Rosenberg, Eckerö Line
Andrey Sorokin, Carelia, Helsinki 

Ammattikeittiön päällikkö
Minna Gehör, Juvenes, Oulu
Sanna Nummela, ISS, Pirkkala
Sauli Sillanmäki, Pajulahden liikuntakeskus, Kanresta, Nastola 

Innovaatio
ATSO, Antell
Kalamuru, Lagerblad Foods
Prego Booking, Muru-konserni