näin viet kollegasi tai ammatillisen idolisi kohti palkintokoroketta! 

Jokainen meistä voi ehdottaa esimerkillistä tekijää tunnustuspalkinnon saajaksi. Kerro meille, kuka ansaitsee tunnustuksen timanttisesti tehdystä työstä. Ammattitaito, asenne ja esikuvallisuus ratkaisevat – kuvaa ne siis perusteluissa hyvin.

 

Varmista ehdokkaasi finaalipaikka

Ehdotusten määrä ja perusteluiden laatu ratkaisevat finaalipaikat

  • Nimeä ehdokkaasi
  • perustele hyvin
  • kannusta koko työyhteisö äänestämään
  • Voit kerätä myös nimilistan ehdokastasi kannattavista kollegoista, asiakkaista, yhteistyökumppaneista. 
    Parhaimmillaan nimilista on Excel-muodossa, 1 nimi per rivi. Nimilistan voi toimittaa osoitteella marke-riitta.knuts@aromilehti.fi.

Peli on muuttunut – ammattitaito on kovinta valuuttaa

Ravintola-alan arki meni uusiksi maaliskuussa. Poikkeustilasta selviytyminen vaatii uudenlaisia kykyjä ja osaamista. Idearikkaus, periksiantamattomuus ja usko tulevaan nousevat entistä tärkeämmiksi ominaisuuksiksi. 

Kriisin jälkeiseen elämään totuttelevassa yhteiskunnassa moni asia ja monen tekijän rooli muuttuu. Kun kuormitus on entistä kovempaa, kuka toimii esikuvana ja sparraajana? Nyt on oikea hetki tunnistaa ravintola-alan normaalioloissakin vaatimat venyminen, heittäytyminen, toisten auttaminen, ja huomata, kuka onnistuu niissä erityisen hyvin haastavina aikoina.

Hyvän tuulen tuojat, sisukkaat yrittäjät, vanhan uudistajat, uuteen kannustajat, eeppiset venyjät ja hullunrohkeat heittäytyjät – toimivatko työntekijät vanhasta muistista tai löytääkö moni uuden roolin?

Tulevaisuuden jälleenrakentamisen tukipilareita voivat olla yllättäjät. Kuka muuntautuu ja sopeutuu parhaiten meidät yllättäneen uudenlaisen arjen haasteisiin? Kenen nähdään suoriutuneen tässä tilanteessa erityisen hyvin? Kenelle kuuluu kunnia alan maineen ja roolin ylläpitäjänä ja puolustajana?

Ehdokas

Kerro perusteluissa esimerkiksi seuraavista asioista: ammattitaito, esikuvallisuus, asenne, kokemus, tulosvastuu, itsensä kehittäminen, asiakastyytyväisyys ja työilmapiiri työpaikalla. Huomaa, että perustelut "hyvä tyyppi", "koska paras" tai vastaavat eivät anna tuomaristolle perusteita tehdä päätöksiä. Perusteluiden tehtävä on kertoa laajemmin miksi juuri sinun ehdokkaasi ansaitsee PRO-palkinnon.

Omat tietosi