Kestävä kehitys on sisäänrakennettuna IKEA-visioon luoda parempaa arkea ihmisille. Yrityksen tavoitteena on tulla vuoteen 2030 mennessä ilmastopositiiviseksi. IKEA-ravintoloiden sitoumuksesta vastuullisen arjen luomiseen kertoo se, että vuoteen 2025 mennessä valikoimasta puolet tulee olemaan kasviperäisiä tuotteita ja punaisen lihan osuus maksimissaan viidennes. Lisäksi kaikkien ravintoloiden suosikkituotteiden rinnalle on tuotu kasvisvaihtoehto. Suomi otti syksyllä 2020 ensimmäisenä IKEA-maana käyttöön tekoälyyn perustuvan Waste Watcher -hävikinseurantajärjestelmän, jonka avulla omasta toiminnasta syntyvän ruokahävikin määrä puolittui seitsemässä kuukaudessa. Ravintoloiden lopusta ruokahävikistä jalostetaan biokaasua yhteistyössä Gasumin kanssa.
PRO finalisti

IKEA Suomen ravintolat
IKEA Suomi
Jaa finalisti ystävillesi
Kommentointi on päättynyt.
Kommentoi, kannusta ja vaikuta!