Turta on vetänyt Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden tuotekehitystiimiä vuodesta 2019 ja tehnyt sitä ennen monipolvisen uran eri kokoisten kattiloiden äärellä. Nyt keskiössä on kouluruoka. Turta pitää työtä merkityksellisenä niin koululaisten hyvinvoinnin kuin ruokakasvatuksen näkökulmasta. Hän uskoo, että korona palautti perusarvojen äärelle: kotimaisuus, ruokaketjun turvallisuus ja huoltovarmuus on nostettu pöydälle, ja siitä on hyvä ottaa koppi kehittämisessä.
”Haluan kehittää uutta kouluruokakulttuuria ja vuoropuhelua opetuksen järjestäjien kanssa. Lapsille kuuluu aito suomalainen ruoka, eikä sillä ole liikaa puolestapuhujia. Ammattialan arvostus syntyy tekijöiden ammattiylpeydestä. Sitä haluan olla nostamassa myös Suomen kokkimaajoukkueessa.”
Kommentoi, kannusta ja vaikuta!