PRO finalisti

Jussi Kuuluvainen

Happy Farmer, HOK-Elanto, Helsinki

Keittiöpäällikkö Jussi Kuuluvainen on työskennellyt ravintolakeittiössä 15 vuotta. Hänen uusin haasteensa on täysin uudella konseptilla toimiva Happy Farmer -ravintola, jossa hän on luonut uusia toimintamalleja hävikkiruuan käytön suhteen. Kuuluvaiselle ruoka on aina keskiössä, mutta makujen lisäksi hän pääsee nykyään myös ottamaan kantaa yhteiskunnallisesti tärkeisiin asioihin ja tuomaan esiin hävikkiruuan monimuotoisuutta ja käyttömahdollisuuksia: ”On hienoa tehdä työtä, joka pienentää koko alan hiilijalanjälkeä.” Konseptin ytimessä on kaupan ja ravintolan yhteistyön kehittäminen ja tavoitteena nollahävikki. Jotta ravintolan toiminta voi muuttua ekologisemmaksi, vaatii se kuluttajien herättelyä. Kuuluvainen pyrkii opastamaan kuluttajia sesonginmukaiseen ajatteluun: ymmärtämään arjen valintojen merkityksen ja sen, ettei kaikkea tarvitse aina olla saatavilla. Happy Farmerin asiakas voi tehdä eettisesti hyviä valintoja.

Jaa finalisti ystävillesi

Kommentoi, kannusta ja vaikuta!

Kommentointi on päättynyt.