PRO finalisti

Ravintola FOODHUB

Sodexo, Espoo

Foodhubin strategia perustuu kolmeen kulmakiveen: vastuullisuus, laadukas ruokatuote ja innovaatiot. Yritysvastuullisuus on yksi Sodexon ja elokuussa 2019 aloittaneen Foodhubin strategian pääpilareista. Tärkeimpiä Sustainability Planiin kirjattuja hankkeita ovat: kompostori, hävikintorjuntajärjestelmä, hiilineutraali jätehuolto, mehiläisfarmi, hiilineutraaliuden tiekartta, Portaat luomuun ja kasvisruoan osuuden lisääminen. Pikakompostori muuttaa biojätteen 24 tunnissa kompostimateriaaliksi, jota hyödynnetään kampuksen ulkoalueella ja annetaan asiakkaille. Tuotantohävikkiä on pienennetty seurannan avulla 85 prosenttia. Ravintolan jätehuollosta aiheutuva hiilijalanjälki mitataan ja mitattu päästömäärä kompensoidaan sertifioitujen metsityshankkeiden kautta. Foodhub kasvattaa yrttinsä ravintolasalin yrttiseinissä ja yrttilaatikoissa, ja vuoden 2021 aikana aloitetaan osterivinokkaan kasvattaminen kahvinpuruissa. Kampuksen katolle tuleva mehiläistarha edistää kampusalueen biodiversiteettiä. Kasvisruoka on nostettu "pakollisesta vaihtoehdosta" tasavertaiseksi lounasvaihtoehdoksi, ja sen menekki on kasvanut lyhyessä ajassa neljänneksen. Foodhub suosii paikallisia pientoimittajia. Keittiömestarina toimii Kasper Sjöholm, jolla on aito palo kehittää alaa kestävään suuntaan. Tämä näkyy vahvasti myös asiakaskäyttäytymisessä ja -tyytyväisyydessä.

Jaa finalisti ystävillesi

Kommentoi, kannusta ja vaikuta!

Kommentointi on päättynyt.