PRO finalisti

Ravintola Ora

Sasu Laukkonen,
Helsinki

Michelin-tähtiravintoloitsija Sasu Laukkonen reagoi maaliskuussa pikavauhtia Covid-19:n ensimmäiseen aaltoon ja vaihtoi ravintola ORAn konseptin fine diningista take away -sushiin. Hankkeesta ei puuttunut kunnianhimoa: kaikki tehtiin paikan päällä käsin, ja sushi-paloja syntyi juhannukseen mennessä 120 000.  Menu vaihtui päivittäin, ja 14 palan sushibokseja myytiin parhaimmillaan 200 päivässä. Luukulla riitti vilskettä maanantaina ja tiistaina lounaalla ja keskiviikosta lauantaihin aamusta iltaan. Lisäksi ORA valmisti kolmen ruokalajin illallismenukasseja ostettavaksi The Platform.pro -alustan kautta. Sasu-sushin ansiosta ravintola pystyi jopa palkkaamaan lisää työntekijöitä. Laukkonen on tyytyväinen sekä siihen, että pystyi työllistämään kahdeksan henkilöä, että siihen, miten sushi toi auringonpaistetta koronakevääseen. Myös Laukkosen tiimin asennetta kiiteltiin vuolaasti. Nyt sushi elää enää muistoissa, mutta ORAn rajoitusten hankaloittaman syksyn pelastivat platform.pron kautta liikkuneet illalliskassit. Vastuullisuus on ORAn toiminnan ytimessä: ravintolalla on ainoana suomalaisena tähtiravintolana myös Guide Michelinin vihreä sustainability-tähti. Laukkosen tavoitteena on päästä muovivapaaseen keittiötoimintaan vuoden 2021 aikana. Take awayssa käytetyt astiat ovat biohajoavia eikä sushin teossa syntynyt sen enempää hävikkiä kuin muussakaan ORAn työssä, minimaalisesti siis.

Jaa finalisti ystävillesi

Kommentoi, kannusta ja vaikuta!

Kommentointi on päättynyt.