PRO finalisti

Sushibar + Wine

We Are Group, Helsinki

Sushibar + Wine on pohjoismainen sushiketju, jolle vastuullisuus on keskeinen ohjenuora tuotekehityksessä, toimintatavoissa, viestinnässä ja kehittämisessä – kaikessa toiminnassa. Näkyviä merkkejä intohimoisesta vastuullisuustyöstä ovat tänä vuonna saavutettu hiilineutraalius, pitkäaikainen yhteistyö WWF:n kanssa, vastuulliset raaka-aineet sekä ympäristöystävälliset take away -rasiat. Tänä vuonna Sushibar + Wine kansainvälistyi avaamalla kaksi ravintolaa Osloon ja on nyt ensimmäinen ravintola sekä Suomessa että Norjassa, jolle on myönnetty vastuullisen merenelävän MSC- ja ASC-sertifikaatit. Lihaa ei käytetä lainkaan ja oman tuotekehityksen ansiosta jo kolmasosa ruokalistasta on kokonaan vegaanista. Hävikin minimoimiseksi ja tuoreuden varmistamiseksi kaikki annokset valmistetaan vasta tilauksesta. Nollahävikkiä edistää myös yli kymmenen vuoden kokemus päivittäisen tilaussyklin optimoimisesta. Vastuullisuustyötä yritys kehittää Ekokompassi-työkalun avulla, siinäkin sertifioidusti korkealla tasolla. Henkilökunta on sitoutunut jo taloon tullessaan vastuullisuuteen, joka on yrityksen liiketoiminnan ydintä. Sosiaalista vastuuta yritys kantaa palkkaamalla myös maahanmuuttajia, ja työkieli on englanti. Tavoitteena on olla työpaikka, jossa työntekijät voivat olla omana itsenään, kehittää omaa osaamistaan ja hyödyntää vahvuuksiaan.   

”Meidän maailmassa ei ole muuta tapaa toimia kuin kokonaisvaltaisesti vastuullisesti. Koemme, että vastuullisuudella ei ole alkua ja loppua, vaan kyse on maailmankatsomuksesta, jossa pyritään jatkuvasti tekemään asiat paremmin kuin eilen.” Yrittäjät Anders Westerholm ja Matti Sarkkinen

Jaa finalisti ystävillesi

Kommentoi, kannusta ja vaikuta!

Kommentointi on päättynyt.