Tuomaristo 2020

Aki Käyhkö

Tuomariston puheenjohtaja
Toimitusjohtaja, Scandic Hotels Oy

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Suomen suurimman hotelliketjun tiimiläisten onnistumisen mahdollistaminen.

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Kasvispainotteinen on tullut jäädäkseen ja valtaa edelleen tilaa lautaselta lihaproteiinin kustannuksella.

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Huippusuorituksia ja inspiroivia tarinoita.

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Asiakaslähtöisyys, talous huomioiden.

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Yhteinen päämäärä, tavoitteet ja arvot ohjaavat yhdessä tekemistä.

Samuil Angelov

Muru Dining Oy

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Yrityksen johdolliset ja johdottomat asiat. Hr, maahantuonti, Asiakaspalvelu, catering, myynti...

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Ilmasto, puhatus ja keveys

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Uusia tähtiä ja ravintola-alan nostattamista

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Rehellisyys, niin itseään kuin muita kohtaan

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Rehdillä ja arvostavalla toiminalla

Anu Arolaakso

Hankepäällikkö, Savon koulutuskuntayhtymä

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Ammattikeittiöiden luomun käytön edistäminen sekä ruokapalveluiden luomun käytöstä viestiminen. Työhöni kuuluu myös tiiviisti yhteistyö eri ruokaketjun toimijoiden kanssa ja tiedottaminen ruokapalveluiden luomukysynnästä sekä tuotetoiveista.

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Vastuullisuus tulee näkymään yhä enemmän ravintola-alan toiminnassa. Uskon, että alalla kiinnitetään yhä enemmän huomiota siihen, miten ruokaa tuotetaan ja miten alkutuotanto vaikuttaa ilmastonmuutokseen. Ymmärryksen ja tiedon lisääntyessä hiiltä sitovista tuotantotavoista ravintoloissa luomutuotteiden käyttö lisääntyy. Tähän vaikuttaa myös asiakkaiden lisääntyvä luomukysyntä ja kiinnostus vastuullisesti toimivista ruokapalveluista.

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Uusia ja mielenkiintoisia persoonia PRO palkintojen saajiksi. Todellisia pitkän linjan vaikuttajia ja työlleen omistautuneita ammattilaisia.

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Oman työn ja alan kehittäminen. Rohkeus viedä alaa eteenpäin omalla esimerkillä ja toimia edelläkävijänä.

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Kouluttamalla henkilökuntaa. Henkilökunnan tulee saada olla mukana ja saada myös vastuuta toiminnan kehittämisessä. Henkilöstön hyvinvoinnista ja työoloista huolehtimalla.

Antti Asujamaa

Chef restaurateur, Ragu & Shelter

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Toimin ravintoloitsijana kahdessa ravintolassa. Toimenkuvaani kuuluu kokkaamisen lisäksi yritysten hallinnointi sekä oma maahantuonti. Suorittavia keittiövuoroja teen 3-4 viikossa ja loppuaika kuluu operatiivisiin töihin.

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Perusasioiden äärelle palaamisen trendi tulee ehdottomasti jatkumaan vielä pitkään. Maukasta ruokaa, miellyttävässä miljöössä ja lämminhenkisesti tarjoiltuna. Haetaan kokonaisvaltaisia sosiaalisia kokemuksia eikä niinkään luentoja raaka-aineista, valmistustavoista tai viineistä. Miljöön ja tarjoilun rooli onnistuneessa illassa nousee koko ajan! Eläinproteiinien määrä lautasella tulee pienemään entisestään mutta ei missään nimessä katoamaan. Näen ruokaravintoloiden tulevaisuuden ehdottomasti valoisana. Entistä nuoremmat ihmiset hakevat laadukkaita ulkoilukokemuksia, mikä näkyy yökerhojen hiipumisella. Negatiivinen alaan vaikuttava haaste tulee ehdottomasti olemaan työvoiman puute. Ala on siirtymässä entistä enemmän läpikulkuammatiksi.

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Kunnia olla mukana ja kiva tavata myös uusia ihmisiä alan eri sektoreilta. Pro-palkintoa pidän erittäin merkittävänä alan tunnustuksena. Olen ollut useamman ehdokkaan kollega/työnantaja ja huomannut miten suuri vaikutus on jo pelkällä ehdokkuudella. Pro-gaala on tilaisuutena erittäin onnistunut ja hienoa että alalla on tällainen vuosittainen tasokas juhla, jossa tekijät ovat pääosissa.

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Kunnianhimo ja terve nöyryys. Nämä 2 tekijää ikävän usein pois sulkee toisensa. Olkaamme ylpeitä asiakaspalvelijoita ja ei mitään v#%@n rocktähtiä!!

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Johtamalla, omalla esimerkillä, oikeudenmukaisuudella, perustelemalla, välittämällä, haastamalla, kuuntelemalla ja tärkeimpänä ehkä omien lupausten pitämisellä. Lisäksi jos saavutetaan taloudelliset tavoitteet niin osa tuloksesta palautetaan henkilökunnan hyvinvointiin.

Greta Grönholm

Puheenjohtaja, FBSK

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Toimin yhdistyksen puheenjohtajana.

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Uskon että ilmaston muutos ja maapallon hyvinvointi vaikuttaa ravinto-alaan.

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Pro kilpailu antaa alan henkilöstölle mahdollisuuden loistaa omalla sarallaan. Se antaa tunnustusta ja lisää alan tietoisuutta ja antaa ehdoikkaille lisää buustia tehdä työtä vielä elinvoimaisemmin.

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Innokkuus ja rakkaus omaa alaansa kohtaan.

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Jos tähän vastauksen tietäisi, niin olisi nero. Nykyään ihmiset eivät kaikki läheskään tee työtään rakkaudesta lajiin. Se on harmillista. Joten itse ajattelen, että opettamalla ja kouluttamalla henkilöstöä lisää, niin se tuottaisi hedelmää jossain vaiheessa. Monelle valitettavasti on tärkeämpää se kaikki muu elämässä kuin työ. Toivon, että tähän tulisi yhteiskunnassamme muutosta. Haluaisin, että ihmiset nauttisivat myös työstään ja työn hedelmistä, niin kuin he nauttivat vapaa-ajasta. Miten tähän loppujen lopuksi päästään.. siinä on paljon tekemistä.

Harri Havia

Johtaja, ravitsemiskaupan kehitys- ja konseptit, SOK

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Vastaan S-ryhmän ravitsemiskaupan kehittämisestä, konsepteista sekä tuottavuudesta ja tuotannonohjauksesta

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Uskon ravintolassa ruokailun edelleen kasvavan erityisesti " helpon" ja nopean syömisen segmentissä. Suomalaisen työvoiman saanti tulee edelleen vaikeutumaan ja joudumme arvioimaan toimialan ammatillista koulutusta uudella tavalla.

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Toivon, että löydämme kilpailun kautta uusia tulevaisuuden tähtiä jotka ovat valmiita viemään toimialaa eteenpäin tulevat vuodet

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Yritteliäs, eteenpäin katsova ja innovatiivinen

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Tärkeintä on työn merkityksen kokemus. Johtajien ja yrittävien on uskallettava antaa henkilöstölle vastuuta ja valtuuksia tehdä päätöksiä ja kehittää liiketoimintaa. Luottamus on avain hyvään ilmapiiriin ja aito välittäminen luo turvallisen työyhteisön.

Kristian Helanne

Ketjujohtaja, Food&Events - Restel Tapahtumaravintolat, Restel Ravintolat Oy

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Vastaan Restelillä tapahtuma- ja ruokaravintoloista, niiden operatiivisesta toiminnasta, kannattavuudesta, kehityksestä sekä kasvusta.

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Megatrendit vaikuttavat alaamme myös tulevina vuosina. Paikallisuus, kestävä kehitys, vaihtoehtoiset raaka-aineet ja proteiinit, kasvisten osuus ravinnostamme, digitaaliset ratkaisut ja ravintotietoisuus tulevat jatkossakin olemaan tärkeässä roolissa. Uskon, että siirrymme entistä voimakkaammin erikoisruokavalioista asiakaslähtöiseen annosmuotoiluun, jossa ei erikoisruokavalioita vanhassa merkityksessään tunneta toteutuen kaikissa eri ruokailuiden tilanteissa. Lisäksi ammattikeittiössä valmistettua ruokaa tullaan nauttimaan merkittävästi enemmän kodeissa, jolloin nopeat kuljetusratkaisut nousevat entistä tärkeämpään rooliin.

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Odotan näkeväni laajan skaalan ammattilaisia eli PRO-finalisteja tukijoukkoineen luotsaamassa alamme imagoa entistä houkuttelevammaksi, tutustuvani uusiin ihmisiin ja oppivani myös itse lisää hienosta alastamme.

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Tärkein ominaisuus on innostuneisuus. Oma innostus tarttuu niin kanssatyöntekijöihin kuin asiakkaisiinkin.

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Hyvät ihmisten johtamisen taidot organisaatiossa ja arvomaailmassa, urapolut ja itsensä sekä oman työnsä kehittämisen mahdollisuudet.

Markku Häiväläinen

Ohjaava hovimestari, Perho Liiketalousopisto

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Opiskelijoiden ohjaaminen salityöskentelyyn. Myynti ja päivittäiset saliesimieh tehtävät (tilaisuuksien ohjaaminen, tilaukset jne.)

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Kasvisruoka (vegaani), kierrätys, muovittomuus, ympäristö. Toivoisin kovasti, että myös salipuolen työskentely saisi sille kuuluvan arvon.

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Rehtiä ja reilua kilpailua, jossa myös "tuntemattomat" pärjäävät omilla upeilla suorituksillaan

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Oman ammattikuntansa puolestapuhuja ja ylpeä omasta ammattitaidostaan ja joka kehittää itseään ja jakaa myös osaamistaan muille. Valoisa ja positiivinen ammattinsa edustaja.

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Positiivisella palautteella luodaan ilmapiiri, jossa arvostetaan toisia persoonia ja heidän osaamistaan ja joustetaan molemminpuolisesti sekä työnantajan ja työntekijän puolelta.

Ari Jokela

Toimitusjohtaja, Suomen Alkoholitukku Oy

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Päivät ovat hyvin vaihtelevaisia. Yrityksen kehittämistä, sidoskontaktien tapaamisia, erilaisia hinnoitteluja, tarjouksia - joskus jopa kuormien toimittamista asiakkaille. Uskon siihen että johtajan pitää johtaa edestä - jos minä pystyn niin pystyy muutkin!

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Digi lisääntyy koko ajan ja sen kasvu tulee myös ravintola-alalle. Kuitenkin myyminen on aina henkilökohtainen tapahtuma, jonka arvon ymmärtäminen kasvaa koko ajan.

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Positiivisia yllätyksiä sekä löytää ja nostaa uusia ammattilaisia esille!

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Muistaa ja ymmärtää, että joka päivä voi oppia uutta.

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Ymmärtämällä ja kuuntelemalla ihmisiä. Löytämällä heille oikea paikka organisaatiossa ja sen kehityksessä.

Janne Juvonen

Toimitusjohtaja, Voiveljet Oy

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Voiveljet Oy:n operatiivisen toiminnan johtaminen, johtoryhmä- ja hallitustyöskentelyn kehittäminen. Ravintolapäälliköiden sparraaminen ja yleisen työilmapiirin positiivisuuden ylläpitäminen.Voiveljet Oy:llä 6 ravintolaa, 2 tilausravintolaa, leipomo ja catering-toimintaa. Työntekijöitä meillä on 62.

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Ilmastonmuutos keskustelun myötä kasvisruuan osuus tulee kasvamaan, samalla lisääntyy tarve tietää ruuan alkuperä ja tuotantoketjun kestävyys/eettisyys.

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

PRO-kilpailu nostaa alan arvostusta. Odotan tapaamisia innokkaiden ja alastaan ylpeiden ammattilaisten kanssa.

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Positiivinen asenne, työyhteisössä ja asiakaskohtaamisissa.

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Henkilökunta haluaa tietää yrityksen tilanteesta ja tulevaisuuden suunnitelmista. Sitoutumista ja luottamusta vahvistetaan avoimella tiedottamisella, jonka lisäksi kaikilla oltava selkeät tehtävät ja tavoitteet. Tasapuolisuus, aloitteellisuuteen kannustaminen ja palkitseminen myös tärkeässä roolissa.

Pertti Kallioinen

Yrittäjä, Bun2Bun / Street Gastro

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Bun2Bun tuotekehitys sekä operointi.

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Vegaani trendit

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Uusia tuttavuuksia sekä uusia näkökulmia asioihin

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

luonne, asenne sekä innovaatiot

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

hyvällä opastuksella sekä palkitsevuudella

Jyrki Karppinen

Tuotantopäällikkö, Kymijoen Ravintolapalvelut Oy

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Työni painottuu enemmän erilaisiin hallinnollisiin tehtäviin. Vastaan mm. Ravintopalveluiden tuotannosta ja hankinnoista.

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Ilmaston muutos, kasvisproteiinien lisääntyminen eri muodoissa ja näiden  kautta tulevat trendit. Sitten myös ulkona syömisen näen, että tulee tulevaisuudessa lisääntymään Suomessa.

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Odotan että ehdotettu on omanalansa kovia ammattilaisia, jotka edustavat alansa "Pro porukkaa".

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Pro-palkittava on alansa tiennäyttäjä. Suhtautuu työhön intohimolla ja ammattitaidolla. Kehittää ja vie alaa etteenpäin kokonaisvaltaisesti.

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Luodaan työpaikalle hyvät puitteet tehdä työtä ammattimaisesti.

Joonas Keskinen

Kentän johtaja, Ravintolakolmio-konserni

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Johdan operatiivisia toimintoja Ravintolakolmiolla, toimien ravintolapäälliköiden/-johtajien esimiehenä sekä myynnin ja markkinoinnin esimiehenä. Lisäksi konsernin hallituksen jäsenenä.

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Uskon, että ylipäätänsä ravintola-alalla myös perinteisten ravintoloiden tulee yhä aktiivisemmin seurata ja reagoida aiempia vuosia herkemmin trendeihin ja muutoksiin.

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Kovatasoista kisaa, jossa alan huippuammattilaiset sekä sellaiseksi haluavat pistävät itsensä likoon.

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Nöyrä, mutta määrätietoinen ammattilainen.

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Osallistava, kannustava, arvostava ja tasa-arvoinen johtamiskulttuuri, jossa jokainen yksilö kokee olevansa tärkeä työssänsä.

Katri Korelin

Kehittämispäällikkö, Laurea-ammattikorkeakoulu

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Toimin 16 lehtorin, 2 hankesuunnittelijan ja BarLaurea -oppimisympäristön ravintolapäällikön sekä keittiömestarin lähiesimiehenä. Työhöni kuuluu esimiestehtävien  lisäksi erilaisia koulutuksen kehittämistehtäviä niin restonomikoulutuksessa kuin Laurea-tasoisestikin.

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Digitaalisuus eri muodoissaan tulee vaikuttamaan niin arkeen kuin juhlaankin, myös henkilökunnan vuorovaikutustaidot tulevat korostumaan. Elämysten hakeminen ja toisaalta tuottaminen lisääntyy. Ruoan ja juoman liitto tulee vahvistumaan.

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Odotan kovatasoista ammattilaisten kilpailua, jossa "pelkkä ammattitaito" ei riitä vaan asenteella, persoonalla ja karismalla on oma merkityksesnsä.

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Positiivinen ja innostava asenne.

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Osallistetaan ja tehdään yhdessä sekä edetään yhdessä kohti tavoitteita.

Toni Kostian

Keittiöpäällikkö / ravintoloitsija, Restaurant Grön, Way bakery and winebar / Let me wine

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Toimin yrittäjänä, sekä johdan ravintoloiden kaikkia keittiötoimintoja, vastaan kehityksestä ja luovasta toiminnasta.

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Uskon kestävyyden ja raaka-ainetietoisuuden ottavan vielä isompaa sijaa koko toiminnassa, niin että se vaikuttaa muihinkin sektoreihin kuin raaka-ainehankintoihin. Toivon näkeväni entistä rohkeampaa yrittämistä ja ihmisiä jotka uskaltavat. Keittiöissä tekniikka antaa entistä isompaa tilaa maulle ja raaka-aineen laadulle. Negatiivisina trendeinä varmasti työntekijöiden puute ja kouluttamattomuus alalle joka vaatii paljon.

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Vahvoja ehdokkaita, joilla on omaa näkemystä ja karismaa

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Ammattitaito ja karisma

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Koko henkilökunnalla pitää olla yhteinen päämäärä. Usko siihen, että sillä ”jengillä” pystyy ja haluaa tehdä asioita, näyttää, voittaa ja valloittaa. Riittävä lepo, tila omille ajatuksille ja aikaa henkiselle kehitykselle. Positiivisen tekemisen ja energian kautta.

Elina Lepomäki

Kansanedustaja

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Lainsäädäntö- ja budjetointityö.

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Yksilöllisyys ja hyvä palvelu. Tarjonnan moninaisuus: myös hinnassa.

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Innostusta ja ammattiosaamisen juhlaa - sitä että palkitaan työn tekijöitä, visionäärejä ja arjen sankareita.

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Halu ja osaaminen palvella asiakasta mahdollisimman hyvin.

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Annetaan vahva omistajuus omaan työhön; vapautta ja vastuuta käyttää ja kehittää omaa osaamista. Kokonaisvaltainen vastuu asiakaspalvelusta: asiakas tuo rahat.

Ulla Liukkonen

Keittiömestari / puheenjohtaja, Lappeerannan Upseerikerho

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Tilaukset, työvuorosuunnitelma, tavaran tilaukset, asiakastilaisuudet

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Tervellisyys, ihmisen hyvinvointi, erikoisruokavaliot

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Uusia huippu tekijöitä

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Osaa hallita kaikki osa alueet omassa työssään.

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Tiimityöskentelyä, palkkaus, yhteiset palaverit, kehu, kiitä, anna palautetta

Sanna Malaska

Palvelujohtaja, Arkea Oy

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Vastuu Arkean ruokapalvelusta, sen kehittämisestä, henkilöstöstä sekä taloudesta, sekä yrityksen linjauksista  johtoryhmän jäsenenä.

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Digitalisoituminen tulee helpottamaan sekä ratkaisuja asiakkaalle että sisäisiä prosesseja. Valveutuneisuus ruokaan ja ympäristöasioihin lisääntyy, mikä näkyy mm kasvisruoan suosion kasvamisena entisestäänkin uusien jalostettujen proteiininlähteiden myötä.

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Odotan, että pääsen mukaan palkitsemaan alan huipputyyppejä, jotka työllään kantavat alan mainetta omalta osaltaan.

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Intohimo työtä ja sen kehittämistä kohtaan.

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Antamalla vastuuta oman työn sisältöön ja mahdollistamalla heidän onnistumista omassa työssä.

Marjaana Manninen

Opetusneuvos, Opetushallitus

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Opetuksen ja koulutuksen asiantuntijana mm. kotitalousopetuksen, kouluruokailun ja kuluttajakasvatuksen kehittäminen

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Ilmastovastuu ja kilpailu osaavista työntekijöistä.

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Odotan kohtaavani kovan tason ammattilaisia, jotka sitoutuvat alaan ja sulauttavat ajan virtaukset luovasti omaan työhönsä. Kohtaan ammattilaisia, jotka osaamisellaan ja hyvällä palvelullaan: hymyllään, hyväksynnällään, katseellaan ja asenteellaan, vaikuttavat ja ovat kasvaneet potentiaaliinsa. Olen halukas näkemään, miten moniulotteisissa ruokamaailman työympäristöissä toimitaan ammattilaisina ja ketkä osaavat tehdä ilmastovastuullisuudesta hyvää arkea.

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Tahto kasvaa omaan potentiaaliinsa ja sen yli.

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Arvostamalla, luottamalla sekä antamalla luovuudelle ja kehittymiselle tilaa ja mahdollisuuksia.

Mikko Paukkonen

Vice President, Kesko, Neste K

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Vastaan K ryhmän Neste K liikenneasemaketjusta sekä kuulun Keskon päivittäistavarakaupan johtoryhmään.

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Ulkonasyöminen jatkaa kasvuaan edelleen kiihtyvällä tahdilla.

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Innoittavaa yhteistä ravintolatoimialan jatkuvaa kehittämistä laajalla näkemyksellä.

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Ainutlaatuisuus.

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Ihminen keskiössä - Aidolla välittämisellä ihmisestä.

Antti Raunio

Toimitusjohtaja / Ravintoloitsija, Night People Group

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Johtaa Night People Group Oy:tä ja sen tytäryhtiötä hallituksen vahvistaman strategian mukaisesti. Valmentaa henkilökuntaa ja varmistaa, että he pelaavat kohti samaa maalia. Varmistaa, että strategiamme pysyy ajan hermolla ja ehdottaa siihen muutoksia kentältä tulleiden viestien perusteella.

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Ilta ruokailussa tulee varmasti differoitua entistä enemmän ja henkilöbrändien rooli tulee korostumaan muuallakin, kuin vain suurissa kasvukeskuksissa. Lounasruokailussa ketjut jatkavat menestymistä.

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Odotan, että palkitsemme ihmisiä, jotka uskaltavat kehittää uutta alallemme, ottaen kuitenkin liiketalouden sanelemat reunaehdot huomioon.

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Riippuu luonnollisesti palkinnon kategorioista, joihin en ole vielä ehtinyt syvällisemmin tutustua. Itse arvostan kuitenkin rohkeutta yrittää jotakin perinteisen laatikon ulkopuolelta.

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Itse näin tässä asiassa näen kolme kovaa K:ta tärkeämpänä tekijänä, kuin pelkän taloudellisen korvauksen: Kuunteleminen, keskustelu ja koulutus.

Petri Salminen

Ravintolapalveluiden tuotejohtaja, ISS Palvelut

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Pyrin parhaani mukaan tukemaan ja innostamaan oman tiimini lisäksi kaikkia ISS Palveluiden ravintolapalvelujen työtekijöitä luomaan unohtumattomia kokemuksia arjen jokaisessa kohtaamisessa.

Minkä trendin uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Uskon, että huoli ympäristöstä ja omasta hyvinvoinnista lisää laatutietoisuutta. Puhtaan, laadukkaan raaka-aineen merkitys kasvaa entisestään.

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Odotan hyvää ja haastavaa keskustelua tuomaristossa – nämä upeat ehdokkaat ansaitsevat sen.

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Odotan palkittavilta aitoa ymmärrystä työn tarkoituksesta. Emme ole vain tekemässä täydellistä teknistä suoritusta, vaan luomassa unohtumattomia elämyksiä – palkittavan täytyy yksinkertaisesti laittaa itsensä peliin.

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Tähdet eivät tuiki yksikseen vaan kaikki tiimissä ovat tärkeitä. Juuri siksi kaikkien on löydettävä työnsä tarkoitus ja oivallettava oman työ merkitys kokonaisuudessa. Välittävä johtaminen on keskeistä: on oltava aidosti läsnä sekä kuunnella, tukea, haastaa ja sparrata.

Anssi Thureson

Toimitusjohtaja, Espresso House Finland

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Luoda edellytykset omalle henkilökunnalle mahdollisimman hyvään työpaikkaan sekä jatkuvaan henkilökohtaiseen kehittymiseen työssä.

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Uskon, että kasviperäiset tuotteet ja niiden laadukas valmistus tulevat edelleen lisääntymään. Meille kaikille on tärkeää vaikuttaa valinnoilla siihen, miten ympäristömme voi tulevaisuudessa. Nopeasti saatavat terveelliset ruuat yhdistettynä nautiskeluun tulevat lisääntymään - smooth food. Digitaalisuuden lisääntyminen tulee vaikuttamaan merkittävästi toimialaan.

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Odotan innolla päästä tutustumaan ammattilaisiin, jotka omilla teoillaan luovat uutta tulevaisuuteen ja kehittävät alaa innovoiden eteenpäin.

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Kunnianhimo ja arvostus omaa työtä ja ammattia kohtaan. Lisäksi arvostan kykyä tunnistaa haasteet ja löytää alaa hyödyttäviä innovatiivisia ratkaisuja.

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Määritetään selkeät tavoitteet yhdessä. Työn merkityksellisyys syntyy tarkoituksesta, arvostuksesta ja luottamuksesta.

Pirjo Vainio

Ruokapalvelujohtaja, Rauman kaupunki

Mitä nykyiseen työhösi kuuluu?

Vastaan Rauman kaupungin ruokapalveluista, toiminnan ja palveluprosessien kehittämisestä sekä taloudesta ja henkilöstöstä.

Minkä trendin tai muutoksen uskot vaikuttavan eniten ravintola-alaan tulevina vuosina?

Ympäristöasiat, kestävä kehitys ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen jatkavat trendinä kaiken ikäisillä asiakkailla. Tämän myötä mm. ruuan alkuperän tuntemus ja jäljitettävyys tulevat olemaan pinnalla yhä enemmän. Julkiset ruokapalvelut elävät tällä hetkellä isoa murroskautta, toiminta keskittyy isoihin yksiköihin ja toimijoihin. Tästä huolimatta tai toisaalta tästä johtuen asiakas on edelleen keskiössä ja palvelukonseptilla saadaan toimivia yksilöllisiä kokemuksia ja kokonaisuuksia.

Mitä odotat PRO-kilpailulta?

Innostavia ja innovoivia ehdokkaita, jotka ovat alansa huippu persoonia.Uusien kollegoiden tapaamisia, haastavaa tuomarointia ja verkostoitumista.

PRO-palkittavan tärkein ominaisuus?

Hyvän kehittämisotteen ja positiivisen asenteen omaava alan ammattilainen.

Miten henkilökunta saadaan sitoutumaan ja omistautumaan työllensä?

Mahdollistamalla hyvällä johtamisella, luottamuksella ja  tuella työntekijät parhaisiin onnistumisiin omassa työssään.