Tuomaristo 2018

Kirsi Kokkonen

Toimitusjohtaja, Servica - Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymä

Tapio Laine

Toiminnanjohtaja, Suomen kokkimaajoukkue

Inari Lehtinen

Area General Manager, Clarion Hotels Finland

Maria Lyytikäinen

Toimitusjohtaja, Kanresta

Maria toimii Kanresta Oy:n toimitusjohtajana sekä SKTY RY:n toiminnanjohtajana. 

Maria siirtyi Kanrestalle tammikuussa Royal Ravintoloilta, jossa hän oli osakkaana, Tapahtuma liiketoimintaryhmän johtajana sekä Royal Ravintolat OY:n myyntijohtajana. Maria on intohimoinen ja huumorintajuinen persoona joka nauttii ihmisten motivoinnista sekä johtamisesta kohti upeita elämyksiä ravintoloissa. Kanresta Oy:n tuottoja jaetaan SKTY Ry:lle jonka jäsenjärjestöjä ovat Suomen Mielenterveysseura, Suomen Sydänliitto, Lastentautien tutkimussäätiö ja Vanhustyön keskusliitto. Se että oma intohimo ravintola-alaa kohtaa on saanut huikean arvopohjan ja yhteiskunnallisen merkityksen, motivoi joka aamu Mariaa ja Marian tiimejä etenemään kohti upeita asiakaskokemuksia.

Mika Roito

Ravintoloitsija, Ravinteli Bertha

Samuil Angelov

Puheenjohtaja, Suomen Sommelierit ry

Sommelierien kolminkertainen Suomen mestari Samuil Angelov toimii nykyään Ravintola Murun, Pastiksen ja Kaartin Hodarin & Hummerin ravintoloitsijana.

Greta Grönholm

MM 2013 voittaja, Classic Cocktails, FBSK varapuheenjohtaja/koulutus- ja kilpailutoimikunnan koordinaattori

Loimaan Seurahuonetta siskonsa kanssa pyörittävä baarimestari voitti vuonna 2013 maailmanmestaruuden klassisessa sarjassa ja PRO-palkinnon vuonna 2014. Hän toimii FBSK:n varapuheenjohtajana ja vastaa yhdistyksen koulutus- ja kilpailutoiminnasta.

Teemu Kokko

Rehtori, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun rehtori ja kauppatieteiden tohtori Teemu Kokko tutkii vapaa-ajallaan palveluihin, asiakkuuksiin ja johtamiseen liittyviä ilmiöitä.

Aki Käyhkö

Toimitusjohtaja, Scandic Hotels

Hartwallin kaupallisena johtajana ja Palace Kämp Groupin toimitusjohtajana aiemmin toiminut Käyhkö uskoo palkitsemisen motivoivan parempiin suorituksiin.

Elina Lepomäki

Kansanedustaja, Suomen Eduskunta

Kansanedustaja, ajatushautomo Liberan entinen tutkimusjohtaja ja rahoituksen asiantuntija.

Tomi Lantto

Toimitusjohtaja, Antell

Antell-konsernin toimitusjohtaja Tomi Lantto toimii PRO-tuomariston puheenjohtajana jo viidettä kertaa.

Ulla Liukkonen

Puheenjohtaja, Suomen Keittiömestarit ry

Opetusneuvos Jaakko Kolmosen rahaston palkitsema Liukkonen on saanut tunnustusta suomalaisen ruokakulttuurin edistäjänä. Liukkonen tunnetaan myös karjalaisen ruokaperinteen vaalijana.

Tomas Lönnberg

Puheenjohtaja, SAJK

Suomen Alkoholijuomakauppayhdistyksen puheenjohtaja on julistanut yhdistyksensä tärkeimmäksi tavoitteeksi alkoholiveron alentamisen. Lönnberg toimii luottamustehtävänsä ohella perheomisteisen Norex Spirits -konsernin toimitusjohtajana.

Marjaana Manninen

Opetusneuvos

Opetusneuvos Marjaana Manninen tunnetaan Suomen innovatiivisen kouluruokailujärjestelmän ponnekkaana puolestapuhujana, jonka sydäntä lähellä ovat niin ruokakasvatus kuin gastronomiset elämykset.

Liisa Niemi

Bocuse d'Or Team Finland

Suomen Bocuse d'Or -joukkuetta useita vuosia sparrannut Liisa Niemi taitaa ruoan ja liiketoiminnan yhdistämisen. Hän on seurannut läheltä myös Food&Fun -tapahtumia niin Islannissa, Suomessa kuin Venäjälläkin. 

Anni-Mari Syväniemi

Ruokakulttuuriasiamies, MTK

MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi on työskennellyt aktiivisesti suomalaisen ruokakulttuurin edistämiseksi. Hän on työllään edistänyt suomalaisen ruokakulttuurin tunnettuutta ja elintarvikevientiä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Syväniemi on tunnettu luennoitsija ja mielipidevaikuttaja, joka kokee sydämenasioikseen niin lähiruoan, puhtaat raaka-aineet, ruoanvalmistustaidot, kotitalousopetuksen aseman kuin maaseudun elinvoimaisuudenkin.

Tommi Tervanen

Toimitusjohtaja, Kotipizza Group

Tommi Tervasen sydän pamppailee yrittäjyydelle ja vastuulliselle liiketoiminnalle. Hän kirjoittaa ja puhuu yhdessä syömisen puolesta. Tervanen on toimitusjohtajana kääntänyt Kotipizza-ketjun suunnan reippaalla otteella digiaikaan.

 

Lehdistötuomaristo 2018

Mika Remes

Katja Bäcksbacka

Crista Lassfolk-Feodoroff

Heli Nieminen

Peter Tammenheimo

Eeva Paljakka

Ruokatoimittaja