Medialle

Kolmannes PRO-patsaista Pohjois-Suomeen

12.02.2015

LEHDISTÖTIEDOTE

Ravintola-alan Oscareiksikin kutsutut PRO-patsaat jaettiin 13. kerran. Gaala oli tänä vuonna Pohjois-Suomessa työskentelevien ammattilaisten juhlaa.

Ravintola-alan parhaimmistoa palkittiin Helsingissä Wanhassa Satamassa järjestetyssä PRO-gaalassa, johon oli kerääntynyt lähes 600 alan ammattilaista seuraamaan palkintojenjakoa. Tunnustuspalkinto jaettiin 12 kategoriassa, ja valinnan teki 13-henkinen arvovaltainen tuomaristo. Voittajia valittaessa vaakakupissa painoivat ammattitaidon lisäksi myös esikuvallisuus ja asenne.

PRO-gaalassa rikottiin tänä vuonna epävirallinen ennätys, kun neljän sarjan voittaja löytyi Pohjois-Suomesta. Arvostetun patsaan Rovaniemelle veivät Antell-Kahvila Sampokeskuksessa työskentelevä Eveliina Rissanen sekä Lapland Hotels Sky Ounasvaaran kokki Roope Kotila, Kemistä voiton nappasi Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymän palveluksessa oleva Katja Vuorenmaa ja Ruokapalvelun työntekijä -sarjan voitto meni Sodankylässä Leijona Cateringin varuskuntaravintola Tähdessä työskentelevälle Tamara Martinille.

Aihetta juhlaan oli myös helsinkiläisen Ravintola Olon keittiömestarilla Jari Vesivalolla sekä Bertha-, Huber- ja Pork and More -ravintoloita Tampereella pyörittävän Veljekset Ponteva Oy:n yrittäjillä Mika Roitolla ja Pekka Salmelalla.

Seitsemästä ruokatoimittajasta ja -bloggarista koostuvan lehdistöraadin jakaman palkinnon sai Opettaja-sarjan voittaja Markku Haapakoski, joka työskentelee Savonia-ammattikorkeakoulussa Kuopiossa.

PRO-patsaan on vuosien aikana tunnustuksena ansioituneesta työstä saanut jo yli 170 ravintola-alan ammattilaista. Heidän joukossaan ovat olleet muun muassa Tomi Björck, Hans Välimäki, Henri Alén, Tero Mäntykangas ja Pekka Terävä.

Kaikki voittajat

Lisätietoja:
Jaana Vainio
toimittaja
Keskisuomalainen Oyj Aikakauslehtiryhmä
040 671 9722, jaana.vainio@aromilehti.fi
propalkinnot.fi 

Painokelpoiset kuvat voittajista:
http://eerokokko.kuvat.fi/kuvat/progaala2015/
salasana: aromiPro2015