Medialle

Korona jätti jälkensä koko ravitsemisalaan – kenen panos kantaa uuteen nousuun?

04.06.2020

PRO-palkittavien nimeäminen käynnistyy

PRO-palkinnot jaetaan keittiö- ja ravintola-alan parhaille osaajille 28.1.2021 Finlandia-talossa järjestettävässä gaalassa. Kaikilla on nyt mahdollisuus vaikuttaa: ehdota PRO-palkinnon saajaksi timanttisinta osaajaa, kovinta ammattilaista tai taitavaa yrittäjää.

Ravintola-alan arki meni uusiksi maaliskuussa. Poikkeustilasta selviytyminen vaatii uudenlaisia kykyjä ja osaamista. Idearikkaus, periksiantamattomuus ja usko tulevaan nousevat entistä tärkeämmiksi ominaisuuksiksi.

Kriisin jälkeiseen elämään totuttelevassa yhteiskunnassa moni asia ja monen tekijän rooli muuttuu. Kun kuormitus on entistä kovempaa, kuka toimii esikuvana ja sparraajana? Nyt on oikea hetki tunnistaa ravintola-alan normaalioloissakin vaatimat venyminen, heittäytyminen, toisten auttaminen, ja huomata, kuka onnistuu niissä erityisen hyvin haastavina aikoina.

Hyvän tuulen tuojat, sisukkaat yrittäjät, vanhan uudistajat, uuteen kannustajat, eeppiset venyjät ja hullunrohkeat heittäytyjät – toimivatko työntekijät vanhasta muistista tai löytääkö moni uuden roolin?

Tulevaisuuden jälleenrakentamisen tukipilareita voivat olla yllättäjät. Kuka muuntautuu ja sopeutuu parhaiten meidät yllättäneen uudenlaisen arjen haasteisiin? Kenen nähdään suoriutuneen tässä tilanteessa erityisen hyvin? Kenelle kuuluu kunnia alan maineen ja roolin ylläpitäjänä ja puolustajana?

PRO-tuomariston puheenjohtajana jatkava Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö toteaa, että joka vuosi kannattaa laittaa parhaat ehdolle:  

- PRO-tunnustus on tärkeä myös poikkeusaikana. Käytä hetki ehdokkaiden pohtimiseen ja nimeämiseen. Arjen sankarit ja kokonaiset työyhteisöt ansaitsevat kannustusta ja mahdollisuuden juhlia ammattilaisuutta. Palkitseminen on nyt jopa arvokkaampaa kuin tavallisina aikoina. Virus ei saa viedä ravintola-alan huipuilta mahdollisuutta loistaa!

PRO-ehdokkaat nimetään osoitteessa propalkinnot.fi. Ehdottaa voi esimerkillistä esimiestä, parasta kollegaa tai erinomaista kohtaamaasi asiakaspalvelijaa. Valitaan sarja, kerrotaan kuka ja perustellaan hyvin. Ehdotuksia saavat tehdä kaikki, niin alan ammattilaiset kuin heitä arvostavat asiakkaat ja muut sidosryhmät. Haku on auki 11. lokakuuta asti.

Lopulliset valinnat tekee alan arvostetuista ammattilaisista koostuva tuomaristo. Tunnustus tulee koko alalta.  

PRO-palkintoja on jaettu vuodesta 2002 lähtien. Vuonna 2021 palkinto jaetaan 15 sarjassa. Palkintosarjat: ammattikeittiön työntekijä, ammattikeittiön kokki, ammattikeittiön päällikkö, ammattikeittiön tuotekehittäjä, ravintolan asiakaspalvelija, ravintolan kokki, ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari, ravintolapäällikkö, kahvilan työntekijä, hovimestari/sommelier, baarimestari, yrittäjä, opettaja, vastuullisuus, innovaatio.  

Lisätiedot: propalkinnot.fi

Liiketoimintajohtaja Nina Harlin, Aromi-lehti
nina.harlin@aromilehti.fi
0400 629 400