Medialle
PRO-gaalassa palkittiin Suomen kovimmat ravintola- ja keittiöammattilaiset - juhlat Hollywood-hengessä
01.01.1970
Peräti 800 PRO-vierasta kokoontui juhlimaan ammattitaitoa Helsingin Messukeskukseen torstaina 21. huhtikuuta.
Tuomariston valinnat julkistettiin istuvan illallisen lomassa. Tuomariston puheenjohtaja Mikko Paukkonen totesi, että ammattilaisten palkitseminen on ilo ja etuoikeus:
"Alamme tarvitsee esikuvia. PRO-gaalan voittajat ovat esikuvia. Mihin tähtäämme? Aina erinomaiseen suoritukseen. Voittajat ruokkivat mielikuvaa erinomaisesta, yhä kasvavasta suomalaisesta ruokakulttuurista. Tällaisesta suorituksesta on syytä palkita." Paukkonen uskoo, että PRO-gaala osaltaan auttaa taistossa yhä pahenevaa työvoimapulaa vastaan.
"Vastuullisuus ja kansainvälisyys näyttäytyvät nuorten kilpaosaajien esiinmarssissa. Selvästikään osaajat eivät Suomesta ole loppumassa. Iloitkaamme yhdessä maamme superosaajista, näistä voittajista", Paukkonen toteaa. Tänä vuonna poikkeuksellisen iso osa ehdokkaista oli pääkaupunkiseudulta, joten pääosa palkinnoista jäi Helsinkiin.
Ouluun matkaa kaksi palkintoa, kun sydämellinen kahvilatyöntekijä Susanna Karppinen pokkasi sarjansa voiton. Myös Oulun tuotantokeittiön Löökin työnohjaaja Maritta Murto palkittiin sarjansa parhaana, PRO Ammattikeittiön kokki -palkinnolla. Kolmantena lehtori Jari Honkonen Savon ammattiopistosta rikkoi pääkaupunkiseudun taian voittamalla PRO Opettaja -sarjan.
PRO Yrittäjä -palkinnon sai alalle valtavasti myönteistä näkyvyyttä tuonut Akseli Herlevi ja Naughty BRGR. PRO Innovaatio -palkinnon sai uudenlainen tapahtuma-alusta Eventual. Kovatasoisen PRO Vastuullisuus -sarjan voitti Perho Liiketalousopiston oppimisympäristö pellolla, Green City Farm. Herrasmiesmäisenä tarjoilijana ja mahtavana työtoverina tunnettu Pascal Saulny sai PRO Ravintolan asiakaspalvelija -palkinnon.
Lily Leen baarimestari Mika Ammunet pokkasi PRO Baarimestari -palkinnon. Palacen keittiömestari Jonathan Slotte on tuore PRO Ravintolan kokki. Toukokuussa avautuvan Sanchōmen keittiöpäällikkö Simo Harrivaarapalkittiin PRO Keittiöpäällikkö -palkinnolla. Finnjävelin Santeri Lankinen voitti PRO Hovimestari/Sommelier -palkinnon. PRO Ravintolapäällikkö -sarjan ykköseksi tuomaristo äänesti Bar Loosen ravintolapäällikön Joni Bitterin, jonka työpaikka edustaa kisassa uudenlaista kohdetta, yöelämän kiihkeää tapahtumaravintolaa.
PRO Ammattikeittiön päällikkö on Palvelukeskus Helsingin Jaana Bremer. Restelin Food & Events -tapahtumaravintoloiden keittiöpäällikkö Kim Palhus sai elämäntyöstään PRO Ammattikeittiön tuotekehittäjä -palkinnon. Lehdistöraati poimi finalistien joukosta helmen, joka sai oman sarjansa tunnustuspalkinnon lisäksi lehdistön palkinnon. Tämä erikoislaatuinen ammattilainen on Helsingin Kallion lukion ruokapalveluvastaava Marjo Niskanen. Pihtiputaan tyttö on luonut ruokalasta lukiolaisten turvapaikan ja jäänyt jo lukuisten ilmaisutaidon lukiota käyneiden sukupolvien mieleen koulun ihanimpana aikuisena.