Medialle

PRO-palkinnot jaettiin Suomen kovimmille ravintola-alan osaajille

31.01.2019

PRO-gaalassa palkittiin jälleen ammattikeittiöiden ja ravintoloiden parhaat osaajat 15 sarjassa. Vastuullisuus-sarjan voiton vei Tampere-talon keittiöpäällikkö Juhana Paturi. Tunnustuspalkinnon saivat myös Vuoden Tarjoilija 2016 Taneli Lehtonen ja yrittäjäpariskunta Katja ja Arto Rastas.

Ravintola-alan parhaita 15 sarjassa palkitsevassa PRO-gaalassa patsaat jakautuivat tasaisesti eri puolille Suomea – Turusta Ouluun ja Rajamäeltä Saariselälle. Alle puolet tunnustuspalkinnoista jäi pääkaupunkiseudulle.

Ajankohtaisen Vastuullisuus-sarjan voitto meni Tampereelle, kun Tampere-talon keittiöpäällikkö Juhana Paturi pokkasi PRO-palkinnon. Paturin omasta halusta kumpuavalla pitkäjänteisellä ja jokaiseen valintaan ulottuvalla vastuullisuustyöllä on merkitystä, onhan hänen työpaikkansa yksi Suomen suurimmista tapahtumataloista.

Yrittäjä-sarjan voittajalle PRO-palkinto on tietynlainen elämäntyöpalkinto. Sen saivat tänä vuonna etenkin tamperelaisesta ravintolamaailmasta tutut Katja ja Arto Rastas. Tuomaristo kiitteli Rastaita muun muassa Helsingin Kulinaarisen Instituutin kunniakkaasta jatkamisesta.

Palkittujen joukossa ovat myös Vuoden Tarjoilijaksi 2016 valittu sommelier Taneli Lehtonen, Ravintola Savoyssa pitkään Kari Aihisen aisaparina työskennellyt keittiöpäällikkö Olli Kolu ja viime vuonna oman cocktailbaarinsa Chihuahua Julepin Helsinkiin avannut baarimestari Jami Järvinen.

PRO-palkinnon tavoittelu ja sen voittaminen on unohtumaton elämys. Ammattilainenkin herkistyy kollegoiden ja asiakkaiden kehujen äärellä. Erityisen mieleenpainuva tämänvuotinen gaala oli kahdesti palkitulle Rose Alibasya-Jokelalle, joka sai sekä Ammattikeittiön työntekijän PRO-palkinnon että lehdistön palkinnon. Indonesialainen Alibasya-Jokela on hurmannut Sodexon asiakkaat ja työtoverinsa Nokia kampuksella Oulussa.

Edellisvuosien PRO-voittajista ja esimiehistä koostuneella tuomaristolla oli vankka näkemys siitä, mitä osaamista ravintola-alalla tarvitaan. Tuomarointipaketissa oli mukana finalistin oma tarina, perustelut, suosittelijan sanat, sponsorin mielipide ja nettiäänestyksen yhteydessä kertyneet kommentit.

– Kaikki osa-alueet paketissa ovat tärkeitä, ja jokainen tuomari pisteytti ehdokkaat omista lähtökohdistaan, kertoo tuomariston työskentelyä johtanut Scandic Hotelsin toimitusjohtaja Aki Käyhkö.

 

Lisätiedot: Liiketoimintajohtaja Nina Harlin, Mediatalo Keskisuomalainen Oyj, Aikakauslehtiryhmä 0400 629 400, nina.harlin@aromilehti.fi    

Voittajien esittelyt: propalkinnot.fi/finalistit/Voittajien kuvat:https://drive.google.com/drive/folders/17J62VZfzjXoiNcKaWuuafczyH1ud3BUh

Palkitsemiskuvat saatavilla perjantaina 1.2. aamupäivällä: https://eerokokko.kuvat.fi/kuvat/progaala2019/

Salasana: aromiGaala_19

 

 

PRO2019-voittajat

 

Ravintolan asiakaspalvelija

Essi Piira, Ravintola Tuhto, Tampere

 

Innovaatio

Fredman Food Tech

 

Kahvilan työntekijä

Jutta Kokkonen, Antell Galleria, Antell-Ravintolat, Helsinki

 

Vastuullisuus

Juhana Paturi, Tampere-talo, Tampere

 

Ammattikeittiön työntekijä

Rose Alibasya-Jokela, Nokia Rusko, Sodexo, Oulu

 

Yrittäjä

Arto ja Katja Rastas, Helsingin Kulinaarinen Instituutti, Ravintola Periscope, Dining 26 by Arto Rastas, Ravintola Penélope, Hella & Huone deli, Helsinki/Tampere

 

Ammattikeittiön kokki

Ritva Lehtinen, Antell Työtehoseura, Antell-Ravintolat, Rajamäki

 

Opettaja

Henry Lybäck, Laurea-ammattikorkeakoulu, Espoo

 

Ammattikeittiön päällikkö

Anja Jokinen, Iso-Bertta, Servica, Kuopio

 

Ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari

Olli Kolu, Savoy, Helsinki

 

Ravintolan kokki

Katri Mannermaa, Ravintola Ragu, Helsinki

 

Baarimestari

Jami Järvinen, Chihuahua Julep, Helsinki

 

Hovimestari/Sommelier

Taneli Lehtonen, Muru, Helsinki

 

Ravintolapäällikkö

Petri Laukkanen, Santa´s Hotel Tunturi, Saariselkä

 

Ravitsemis-/ruokapalvelupäällikkö

Sanna Malaska, Arkea, Turku

 

Lehdistön palkinto

Rose Alibasya-Jokela, Nokia Rusko, Sodexo, Oulu