Medialle
PRO-palkinnot jaettiin Suomen kovimmille ravintola-alan osaajille
31.01.2019
PRO-gaalassa palkittiin jälleen ammattikeittiöiden ja ravintoloiden parhaat osaajat 15 sarjassa. Vastuullisuus-sarjan voiton vei Tampere-talon keittiöpäällikkö Juhana Paturi. Tunnustuspalkinnon saivat myös Vuoden Tarjoilija 2016 Taneli Lehtonen ja yrittäjäpariskunta Katja ja Arto Rastas.
Ravintola-alan parhaita 15 sarjassa palkitsevassa PRO-gaalassa patsaat jakautuivat tasaisesti eri puolille Suomea – Turusta Ouluun ja Rajamäeltä Saariselälle. Alle puolet tunnustuspalkinnoista jäi pääkaupunkiseudulle.
Ajankohtaisen Vastuullisuus-sarjan voitto meni Tampereelle, kun Tampere-talon keittiöpäällikkö Juhana Paturi pokkasi PRO-palkinnon. Paturin omasta halusta kumpuavalla pitkäjänteisellä ja jokaiseen valintaan ulottuvalla vastuullisuustyöllä on merkitystä, onhan hänen työpaikkansa yksi Suomen suurimmista tapahtumataloista.
Yrittäjä-sarjan voittajalle PRO-palkinto on tietynlainen elämäntyöpalkinto. Sen saivat tänä vuonna etenkin tamperelaisesta ravintolamaailmasta tutut Katja ja Arto Rastas. Tuomaristo kiitteli Rastaita muun muassa Helsingin Kulinaarisen Instituutin kunniakkaasta jatkamisesta.
Palkittujen joukossa ovat myös Vuoden Tarjoilijaksi 2016 valittu sommelier Taneli Lehtonen, Ravintola Savoyssa pitkään Kari Aihisen aisaparina työskennellyt keittiöpäällikkö Olli Kolu ja viime vuonna oman cocktailbaarinsa Chihuahua Julepin Helsinkiin avannut baarimestari Jami Järvinen.
PRO-palkinnon tavoittelu ja sen voittaminen on unohtumaton elämys. Ammattilainenkin herkistyy kollegoiden ja asiakkaiden kehujen äärellä. Erityisen mieleenpainuva tämänvuotinen gaala oli kahdesti palkitulle Rose Alibasya-Jokelalle, joka sai sekä Ammattikeittiön työntekijän PRO-palkinnon että lehdistön palkinnon. Indonesialainen Alibasya-Jokela on hurmannut Sodexon asiakkaat ja työtoverinsa Nokia kampuksella Oulussa.
Edellisvuosien PRO-voittajista ja esimiehistä koostuneella tuomaristolla oli vankka näkemys siitä, mitä osaamista ravintola-alalla tarvitaan. Tuomarointipaketissa oli mukana finalistin oma tarina, perustelut, suosittelijan sanat, sponsorin mielipide ja nettiäänestyksen yhteydessä kertyneet kommentit.
– Kaikki osa-alueet paketissa ovat tärkeitä, ja jokainen tuomari pisteytti ehdokkaat omista lähtökohdistaan, kertoo tuomariston työskentelyä johtanut Scandic Hotelsin toimitusjohtaja Aki Käyhkö.
Lisätiedot: Liiketoimintajohtaja Nina Harlin, Mediatalo Keskisuomalainen Oyj, Aikakauslehtiryhmä 0400 629 400, nina.harlin@aromilehti.fi
Voittajien esittelyt: propalkinnot.fi/finalistit/Voittajien kuvat:https://drive.google.com/drive/folders/17J62VZfzjXoiNcKaWuuafczyH1ud3BUh
Palkitsemiskuvat saatavilla perjantaina 1.2. aamupäivällä: https://eerokokko.kuvat.fi/kuvat/progaala2019/
Salasana: aromiGaala_19
PRO2019-voittajat
Ravintolan asiakaspalvelija
Essi Piira, Ravintola Tuhto, Tampere
Innovaatio
Fredman Food Tech
Kahvilan työntekijä
Jutta Kokkonen, Antell Galleria, Antell-Ravintolat, Helsinki
Vastuullisuus
Juhana Paturi, Tampere-talo, Tampere
Ammattikeittiön työntekijä
Rose Alibasya-Jokela, Nokia Rusko, Sodexo, Oulu
Yrittäjä
Arto ja Katja Rastas, Helsingin Kulinaarinen Instituutti, Ravintola Periscope, Dining 26 by Arto Rastas, Ravintola Penélope, Hella & Huone deli, Helsinki/Tampere
Ammattikeittiön kokki
Ritva Lehtinen, Antell Työtehoseura, Antell-Ravintolat, Rajamäki
Opettaja
Henry Lybäck, Laurea-ammattikorkeakoulu, Espoo
Ammattikeittiön päällikkö
Anja Jokinen, Iso-Bertta, Servica, Kuopio
Ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari
Olli Kolu, Savoy, Helsinki
Ravintolan kokki
Katri Mannermaa, Ravintola Ragu, Helsinki
Baarimestari
Jami Järvinen, Chihuahua Julep, Helsinki
Hovimestari/Sommelier
Taneli Lehtonen, Muru, Helsinki
Ravintolapäällikkö
Petri Laukkanen, Santa´s Hotel Tunturi, Saariselkä
Ravitsemis-/ruokapalvelupäällikkö
Sanna Malaska, Arkea, Turku
Lehdistön palkinto
Rose Alibasya-Jokela, Nokia Rusko, Sodexo, Oulu