Medialle

PRO-voittajat palkitaan keskiviikkona

31.08.2021

Suomen ravintola- ja ammattikeittiöiden parhaimmisto palkitaan keskiviikkona PRO2021-tunnustuspalkinnoilla. PRO-palkinnon saajat valitaan kollegoiden, kumppaneiden ja asiakkaiden arvostamien ammattilaisten joukosta. Edustettuna on koko Suomi.

PRO-palkinto jaetaan tunnustuksena hyvin tehdystä työstä. Alan merkittävin tunnustuspalkinto nostaa esiin ravintola- ja ammattikeittiöosaajien ammattitaidon, asenteen ja esikuvallisuuden. Arviossa painavat niin vastuullinen toiminta, esimiestyö kuin talouden hallintakin. 

PRO-finalistit edustavat kattavasti ammattikeittiöiden ja ravintoloiden työntekijöitä eri tehtävissä. Hospitality-alan ytimessä on hyvä palvelu, ja on ilo nähdä, miten sydämellisesti asiakkaat, kumppanit ja kollegat kehuvat alan parhaita taitajia.

Finalisteissa on osaajia kautta Suomen. PRO Ammattikeittiön kokki -sarjassa ehdolla on Kokkolassa työskentelevä Arung Pesonen. Kilpakumppanit ovat Helsingistä: Kirsi Soramäki ja Jarmo Sultsi.

PRO Ammattikeittiön työntekijä -sarjan ehdokkaista Jonna Siikaoja on Porvoosta, Leena Eskola Lempäälästä ja Reijo Rantala Helsingistä. PRO Ammattikeittiön tuotekehittäjä -sarjassa vastakkain ovat naisenergia Tampereelta ja Helsingin herrat, kun Nina Lyytinen haastaa Janne Häkkäsen ja Juha Rissasen.

PRO Ammattikeittiön päällikkö -sarjan ehdokkaat ovat kaikki Etelä-Suomen suurista kaupungeista: Johanna Kurki Turusta, Emmi Huuskonen Vantaalta ja Mikko Kemppainen Espoosta. PRO Ravintolapäällikkö tulee puolestaan tänä vuonna ruuhka-Suomen ulkopuolelta, sillä ehdolla ovat oululainen Hannu Kovala, porilainen Marjo Mäkelä ja isokyröläinen Tony Sivula.

PRO Kahvilan työntekijä -palkinnosta kisaavat Helsingin ydinkeskustassa työskentelevät Laufey Arnarsdóttir ja Alvar Lind sekä Teija Siekkinen Pihtiputaalta. Ravintolan asiakaspalvelija -sarjassa Mervi Korhonen Savoysta saa kilpakumppanikseen Krista Liljeqvistin Hesburger Loviisankadulta Lahdesta ja Nikolaos Gkotzampasiksen kortteliravintola Casa Maresta Helsingistä. Myös Hovimestari/sommelier-sarjan ehdokkaissa näkyy alan painotus pääkaupunkiseudulle: Oscar Borges ja Essi Sarkkama työskentelevät Helsingissä, Joakim Sved Kirkkonummella. 

Eila Hyttinen Kuopiosta ja Päivi Kaksonen Helsingistä saavat vastaansa sydämeltään lappilaisen Stadin Ammattiopiston lehtorin Tero Laukkasen PRO Opettaja -sarjassa. Myös PRO Baarimestari -sarjassa näkyy pohjoisen edustus: tunturihotellin Sampsa Muhonen saa vastaansa toisen yhtä lailla pitkän linjan konkarin, Hannele Hukkasen Helsingistä, ja joensuulaisen nuoremman polven baarimestarin Ortjo Niemisen.

PRO Vastuullisuus- ja PRO Yrittäjä -sarjojen ehdokkaat menevät osin ristiin: Sushibar + Wine ja Ilkka Isotalo ovat ehdolla vastuullisuuspalkinnon saajiksi. Sushibar + Winen omistajat, helsinkiläinen We Are Group sekä tamperelaisen Ravintola C:n omistajat Ilkka Isotalo ja Christina Suominen ovat puolestaan yrittäjäsarjan finalisteja yhdessä Foody Allenin turkulaisten yrittäjien Nina ja Aki Wahlmanin kanssa. Vastuullisuudessa kilvoittelee myös Foodhub Espoosta.

PRO Innovaatio -sarjassa on mukana Cocktailboxin myötä iso joukko eri kaupunkien baareja. Palkittavaksi ovat ehdolla myös Lounastaja-alusta ja Sasu-sushi, jolla Sasu Laukkonen pelasti Michelin-ravintola Oran kevään 2020.  PRO-tunnustuspalkinnot jaetaan keskiviikkona alkaen klo 17.30 PRO-finalistien jännitys jatkuu keskiviikkoiltaan saakka. Voittajat julkistetaan klo 17.30 alkavalla gaalaillallisella. Lehdistötiedote voittajista toimitetaan noin klo 20.00.