Medialle

PRO2020-finalistit julki. Keittiö- ja ravintola-alan osaamista kautta Suomen

02.12.2019

Keittiö- ja avintola-alan ammattilaisten terävin kärki on jälleen seulottu, kun Aromi-lehti julkisti vuoden 2020 PRO-finalistit. Osaajat palvelevat niin Ivalossa ja Oulussa kuin keskisen ja eteläisen Suomen kaupungeissakin.

PRO-finalistit 15 sarjassa edustavat alan parasta osaamista, palveluasennetta ja ymmärrystä tuloksen teosta. Niin Lapin sesongeissa marinoitua baarimestaria kuin Kirkkonummella kylpylähotellissa uurastavia nuoria osaajia yhdistää yksi asia: asenne. Asiakaspalvelu on monelle nautinto sinänsä, ja siinä onnistuminen auttaa jaksamaan. Finalistijoukko on tänä vuonna monikansallinen: palvelualan murros näkyy niin, että alalla jo pitkään töitä tehneet osaajat muista maista murtautuvat nyt eturiviin. Esimerkiksi Ravintolan asiakaspalvelija -sarjassa kaikkien ehdokkaiden alkuperäinen kotimaa on muu kuin Suomi. Upeat finalistit ovat muuttaneet Virosta Lohjalle, Thaimaasta Vantaalle ja Turkista Helsinkiin. PRO-tasoisia osaajia on myös Vietnamista ja Zimbabwesta.

Vastuullisuus nousee vahvasti

Jo viidettä kertaa PRO-palkinto jaetaan myös Vastuullisuus-sarjassa. Siinä korostuu kokonaisvaltainen yritysvastuu, joka on selvästi nousussa kaikkien ehdolla olevien ammattilaisten ja heidän työnantajiensa toimissa. Yhteiskunnallista vastuuta taas toteutetaan upeasti Innovaatio-sarjan ehdokasyrityksissä, joista jokainen lähestyy aihetta eri tavoin. Turussa tehdään tutkimusta, Helsingissä otetaan käyttöön uusia toimintatapoja ja toisaalta tarjotaan rahoituksen avulla mahdollisuuksia uusiin avauksiin.

Tuomariston puheenjohtaja, Scandic Hotels Suomen toimitusjohtaja Aki Käyhkö nostaa kaksi  asiaa yli muiden: taloudellisen tuloksellisuuden ja pitkäjänteisyyden.

- Uskon lisäksi, että vastuullisuus nostaa päätään. Se kattaa ison osan liiketoimintaa, ja äärettömän tärkeä osa vastuullisuutta on taloudellinen tuloksellisuus. Vain sen avulla voidaan rakentaa hyvinvointia. Toinen perustavanlaatuinen kysymys on, miten ehdokkaan rooli näkyy työyhteisössä - onko hän rakentamassa parempaa työyhteisöä, Käyhkö pohtii. Valintakriteeristö on sellainen, että ehdokkuus rakentuu työyhteisön, kollegoiden ja asiakkaiden suosituksille.

Kannusta ehdokkaita!

Ehdokkaisiin voi tutustua propalkinnot.fi -sivustolla. Heitä saa myös kannustaa 15. joulukuun asti kommenteilla, jotka vaikuttavat osaltaan tuomarien päätöksiin.   Tuomaristo saa vuodenvaihteessa kattavan paketin, jossa on jokaisen ehdokkaan itsestään laatima esittely ja suosittelijoiden sekä kannustajien kommentit. Perehdyttyään materiaaliin tuomarit kokoontuvat tammikuun lopulla ja äänestävät voittajista. Jokainen tuomari pisteyttää ehdokkaat itsenäisesti ja tulokset laskee sihteeri. Voittajat julkistetaan Finlandia-talolla järjestettävässä gaalassa torstaina 30. tammikuuta. Tuomariston puheenjohtaja Aki Käyhkö odottaa PRO-gaalaa innolla:

- PRO-gaala ja sen keinot tunnistaa ja huomioida huipputekijöitä on yksi toimialan vuoden kohokohdista. Uskon, että se motivoi toimialalla laajemminkin.

 

Lisätiedot: Nina Harlin Liiketoimintajohtaja, Aromi 0400 629 400, nina.harlin@aromilehti.fi

Median kuvapankki löytyy tästä.

 

OPETTAJA

  • Tuija Auramo, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, Jyväskylä
  • Tuula Loukkola, Kaukovainion yksikkö, OSAO koulutuskuntayhtymä, Oulu
  • Riikka Mantila, Turun ammatti-instituutti, Turku

AMMATTIKEITTIÖN KOKKI

  • Johannes Djupsjöbacka, StaffPoint, Oulu
  • Jukka Jalava, Helsinki-Vantaan lentokenttä, SSP Finland, Vantaa
  • Merlin Kimmel, Antell KV1, Vantaa

AMMATTIKEITTIÖN PÄÄLLIKKÖ

  • Jetro Luumi, Ravintola Huoltamo (Yle), Palmia, Helsinki
  • Henna Rajamäki, Hakametsän jäähalli, Restel-ravintolat, Tampere
  • Milla Westerlund, Campus Food Market, ISS Palvelut, Helsinki

AMMATTIKEITTIÖN TUOTEKEHITTÄJÄ

  • Minna Jalo, Arkea, Turku
  • Terhi Kylä-Sipilä, Päijät-Hämeen Ateriapalvelut, Lahti
  • Terhi Paldan, ISS Food Service, Helsinki

AMMATTIKEITTIÖN TYÖNTEKIJÄ

  • Mumina Hassan Ali, Palvelukeskus Helsinki, Helsinki
  • Eucalptus Ncube, Messukeskus, Fazer, Helsinki
  • Kirsi Mäkynen, Kurikan kampus, Seinäjoki

BAARIMESTARI

  • Petri Määttä, Cafe Kuluma, Oulu
  • Emmi Peltonen, Långvik Congress Wellness Hotel, Kirkkonummi
  • Juha Riepula, Hotelli Ivalo, Ivalo

HOVIMESTARI/SOMMELIER

  • Katrina Laitinen, BasBas, Helsinki
  • Olli Nurmilahti, Palace, NoHo Partners, Helsinki
  • Jouni Olkkonen, BW-Restaurants, Helsinki

INNOVAATIO

  • Flavoria-tutkimusravintola, Turun yliopiston ja Sodexon yhteistyöhanke
  • Nordic Food Tech VC -pääomasijoitusrahasto
  • Ravintola Ultima, Henri Alén

KAHVILAN TYÖNTEKIJÄ

  • Hien Dong, Antell Arkadia, Helsinki
  • Nina Komonen, Konditoria pH7, Järvenpää
  • Katariina Silvo, Café Visio, ISS Palvelut, Helsinki

RAVINTOLAN ASIAKASPALVELIJA

  • Murat Kilickesen, Radisson Blu Plaza Hotel, Helsinki
  • Mathias Meltsas, Långvik Congress Wellness Hotel, Kirkkonummi
  • Ekaphol Nirojram, Tiederavintola Heureka, Kanresta, Vantaa

RAVINTOLAN KEITTIÖPÄÄLLIKKÖ / KEITTIÖMESTARI

  • Timo Lepistö, Finlandia-talo, Kanresta, Helsinki
  • Serko Rantanen, BW-Restaurants, Helsinki
  • Tomas Svartsjö, Ateljé Finne, Helsinki

RAVINTOLAN KOKKI

  • Mari Seppälä, Scandic Julia, Scandic Hotels, Turku
  • Heidi Sovelius, YES YES YES, NoHo Partners, Helsinki
  • Niko Tähti, Savoy, NoHo Partners, Helsinki

RAVINTOLAPÄÄLLIKKÖ

  • Marju Miikkulainen, Maya Bar & Grill, CMB-ravintolat, Helsinki
  • Raija Sillanpää, Hilton Helsinki Kalastajatorppa, Helsinki
  • Markku Valkamo, Trattoria Sogno, Helsinki

VASTUULLISUUS

  • Hotelli Helka
  • Kanresta
  • Scandic Hotels

YRITTÄJÄ

  • Laura Apukka ja Janek Bjurström, Espan Sokeri, Pompier-ravintolat, Helsinki
  • Justine Caoibes ja Paul Tello, Ravintolat Pobre ja Paisano, Helsinki
  • Loretta ja Simo Pietilä, Juhlatalon ravintolat, Tampere