Medialle

Ravintola-alan huiput palkitaan tammikuussa

01.12.2016

Ravintola-alan arvostetut PRO-tunnustuspalkinnot jaetaan taas tammikuussa. Rautaisten ammattilaisten joukosta valittuihin finalisteihin kuuluvat muun muassa Taneli Lehtonen, Teemu Laurell ja Tommi Tuominen. 

Ravintola-alan parhaimmistoa palkitaan 26. tammikuuta Helsingin Wanhassa Satamassa järjestettävässä PRO-gaalassa. Tunnustuspalkintoja jaetaan 14 sarjassa. Valintakriteereinä ovat ammattitaidon lisäksi esikuvallisuus ja asenne. Voittajat valitsee arvovaltainen tuomaristo, johon kuuluu tänä vuonna muun muassa Kotipizzan toimitusjohtaja Tommi Tervanen, Bocuse d’Or Team Finlandin Matti Jämsen, BW-Restaurantsin yrittäjä Matti Wikberg, opetusneuvos Marjaana Manninen ja Europarlamentin jäsen Sirpa Pietikäinen. 

Finalistit työskentelevät erilaisissa tehtävissä eri puolilla Suomea – ehdokkaita on niin pääkaupunkiseudulta, Joensuusta, Oulusta kuin Rovaniemeltäkin. Kaikkia yhdistää kuitenkin intohimo työtään kohtaan, terve ammattiylpeys ja halu oppia uutta. 

Esiraati on valinnut tänään julkistettavat finalistit kollegoilta, esimiehiltä ja asiakkailta tulleiden ehdotusten perusteella. Omien suosikkien asemaa on vielä mahdollista parantaa kommentoimalla heitä vuoden loppuun mennessä propalkinnot.fi-sivustolla. Nettisivujen kautta tulevat kommentit ovat osa tuomariston saamaa laajaa infopakettia, jonka perusteella valinnat voittajista tehdään.

Tänä vuonna arvostetusta tunnustuspalkinnosta kisaavat muun muassa Vuoden 2016 sommelier -kisan voittanut Taneli Lehtonen, Vuoden ravintolaksi tänä vuonna valitun Ravintola Rouxin yrittäjänelikko sekä Ravintola Shelterin keittiömestari Teemu Laurell ja Ravintola Demon yrittäjä Tommi Tuominen. 

Aromi-lehti yhteistyökumppaneineen haluaa olla mukana nostamassa ravintola-alan arvostusta. Arvostettu PRO-palkinto jaetaan nyt jo 15. kerran. Aiemmin tunnustuspalkinnon voittaneiden joukossa on alan valovoimaisia tähtiä, kuten Hans Välimäki, Henri Alén, Tero Mäntykangas, Pekka Terävä, Tomi Björck ja Matti Wikberg.