Medialle

Ravintola-alan huiput palkittiin

27.01.2017

Ravintola-alan Oscareiksikin kutsutut PRO-patsaat jaettiin torstaina. Arvostetun tunnustuspalkinnon voitti tänä vuonna muun muassa Ravintola Rouxin yrittäjät, Ravintola Ask ja sommelière Heidi Mäkinen. 

Ravintola-alan parhaimmisto palkittiin 26. tammikuuta Helsingin Wanhassa Satamassa järjestetyssä PRO-gaalassa. Tunnustuspalkintoja jaettiin 14 sarjassa. Valintakriteereinä olivat ammattitaidon, esikuvallisuuden ja asenteen lisäksi myös se, miten ehdokkaat huomioivat työssään vastuullisuuden ja kestävän kehityksen.

Voittajat työskentelevät erilaisissa tehtävissä ympäri Suomea. Kaikkia yhdistää kuitenkin intohimo työtään kohtaan, terve ammattiylpeys ja halu oppia uutta. Voittajalla pitää olla myös tiimityötaidot kunnossa ja halua puhaltaa yhteen hiileen.

- Ravintola on yhteisö. Ei riitä, että tekee itse työnsä hyvin, vaan lisäksi oman osuuden pitää auttaa muita. Yksilön asenteen pitää parantaa muiden työhyvinvointia. Sellainen huipputähtityyppi, joka työyhteisössä vie muilta energiaa ja innostusta ei ole PRO. Millään ravintolalla ei ole varaa pitää sellaista ”tähteä” töissä, kuvailee tuomariston puheenjohtajana toiminut Antell-konsernin toimitusjohtaja Tomi Lantto

Tänä vuonna voiton veivät muun muassa Sommelier 2015 -kilpailun voittanut Heidi Mäkinen ja Vuoden ravintolaksi 2016 valitun Ravintola Rouxin yrittäjänelikko. Toista kertaa järjestetyn Vastuullisuus-sarjan voitti Ravintola Ask. 

PRO-palkinnot jaetaan jo 15. kerran.  – Aromi-lehti yhteistyökumppaneineen haluaa olla mukana nostamassa ravintola-alan arvostusta. Patsas on saajalleen kunnia-asia. Se on työntekijälle konkreettinen osoitus siitä, että hän on tehnyt työnsä hyvin ja hänen panostaan arvostetaan, liiketoimintajohtaja Nina Harlin kertoo.



PRO 2017 -palkinnot

Ammattikeittiön kokki 
Petra Vuolaspuro, Antell-ravintolat/Paciuksenkatu 21, Helsinki

Ammattikeittiön päällikkö 
Maiju Anttila, Sodexo Oy/Ravintola Galaksi Technopolis, Oulu

Ammattikeittiön työntekijä 
Miia Leiviskä, Siilinjärven kunta / Haaparinteen päiväkoti, Toivala

Baarimestari 
Ville Liikanen, Hotel Kämp, Helsinki

Hovimestari / Sommelier 
Heidi Mäkinen, Rosticceria Perla Oy / Ravintola C, Tampere

Kahvilan työntekijä 
Eija Lundén, Select Service Partner Finland Oy / Café Tori, Vantaa

Opettaja 
Esa Koppelo, Oulun seudun ammattiopisto, Oulu

Ravintolan asiakaspalvelija 
Jaana Melakari, Ravintola Isä Camillo, Kuopio

Ravintolan keittiöpäällikkö / -mestari 
Ilkka Lääveri, Gastrobar Emo, Helsinki

Ravintolan kokki 
Hannes Tolvanen, Ravintola Werner, Helsinki

Ravintolapäällikkö
Terhi Vitikka, Ravintola Nokka, Helsinki

Ravitsemis- / Ruokapalvelupäällikkö 
Merja Ahola, Sodankylän kunta

Yrittäjä 
Ravintola Roux, Lahti

Vastuullisuus 
Ravintola Ask, Helsinki

Lehdistön palkinto 
Alvaro Diaz Lorca, Fazer Cafés / F8 Fazer Stockman, Helsinki, (Ravintolan asiakaspalvelija -sarjan finalisti)