Medialle
Ravintola-alan huiput palkittiin
27.01.2017
Ravintola-alan Oscareiksikin kutsutut PRO-patsaat jaettiin torstaina. Arvostetun tunnustuspalkinnon voitti tänä vuonna muun muassa Ravintola Rouxin yrittäjät, Ravintola Ask ja sommelière Heidi Mäkinen.
Ravintola-alan parhaimmisto palkittiin 26. tammikuuta Helsingin Wanhassa Satamassa järjestetyssä PRO-gaalassa. Tunnustuspalkintoja jaettiin 14 sarjassa. Valintakriteereinä olivat ammattitaidon, esikuvallisuuden ja asenteen lisäksi myös se, miten ehdokkaat huomioivat työssään vastuullisuuden ja kestävän kehityksen.
Voittajat työskentelevät erilaisissa tehtävissä ympäri Suomea. Kaikkia yhdistää kuitenkin intohimo työtään kohtaan, terve ammattiylpeys ja halu oppia uutta. Voittajalla pitää olla myös tiimityötaidot kunnossa ja halua puhaltaa yhteen hiileen.
- Ravintola on yhteisö. Ei riitä, että tekee itse työnsä hyvin, vaan lisäksi oman osuuden pitää auttaa muita. Yksilön asenteen pitää parantaa muiden työhyvinvointia. Sellainen huipputähtityyppi, joka työyhteisössä vie muilta energiaa ja innostusta ei ole PRO. Millään ravintolalla ei ole varaa pitää sellaista ”tähteä” töissä, kuvailee tuomariston puheenjohtajana toiminut Antell-konsernin toimitusjohtaja Tomi Lantto.
Tänä vuonna voiton veivät muun muassa Sommelier 2015 -kilpailun voittanut Heidi Mäkinen ja Vuoden ravintolaksi 2016 valitun Ravintola Rouxin yrittäjänelikko. Toista kertaa järjestetyn Vastuullisuus-sarjan voitti Ravintola Ask.
PRO-palkinnot jaetaan jo 15. kerran. – Aromi-lehti yhteistyökumppaneineen haluaa olla mukana nostamassa ravintola-alan arvostusta. Patsas on saajalleen kunnia-asia. Se on työntekijälle konkreettinen osoitus siitä, että hän on tehnyt työnsä hyvin ja hänen panostaan arvostetaan, liiketoimintajohtaja Nina Harlin kertoo.
PRO 2017 -palkinnot
Ammattikeittiön kokki
Petra Vuolaspuro, Antell-ravintolat/Paciuksenkatu 21, Helsinki
Ammattikeittiön päällikkö
Maiju Anttila, Sodexo Oy/Ravintola Galaksi Technopolis, Oulu
Ammattikeittiön työntekijä
Miia Leiviskä, Siilinjärven kunta / Haaparinteen päiväkoti, Toivala
Baarimestari
Ville Liikanen, Hotel Kämp, Helsinki
Hovimestari / Sommelier
Heidi Mäkinen, Rosticceria Perla Oy / Ravintola C, Tampere
Kahvilan työntekijä
Eija Lundén, Select Service Partner Finland Oy / Café Tori, Vantaa
Opettaja
Esa Koppelo, Oulun seudun ammattiopisto, Oulu
Ravintolan asiakaspalvelija
Jaana Melakari, Ravintola Isä Camillo, Kuopio
Ravintolan keittiöpäällikkö / -mestari
Ilkka Lääveri, Gastrobar Emo, Helsinki
Ravintolan kokki
Hannes Tolvanen, Ravintola Werner, Helsinki
Ravintolapäällikkö
Terhi Vitikka, Ravintola Nokka, Helsinki
Ravitsemis- / Ruokapalvelupäällikkö
Merja Ahola, Sodankylän kunta
Yrittäjä
Ravintola Roux, Lahti
Vastuullisuus
Ravintola Ask, Helsinki
Lehdistön palkinto
Alvaro Diaz Lorca, Fazer Cafés / F8 Fazer Stockman, Helsinki, (Ravintolan asiakaspalvelija -sarjan finalisti)