Medialle

Vastuullisuus mukaan PRO-palkintoihin

01.12.2015

LEHDISTÖTIEDOTE

Ravintola-alan PRO-tunnustuspalkinnot jaetaan taas tammikuussa. Tänä vuonna mukana on uusi Vastuullisuus-sarja, jossa palkitaan henkilö tai tiimi, joka tunnetaan eettisyyden, ekologisuuden, kestävän kehityksen sekä luomuraaka-aineiden puolestapuhujana ja edistäjänä.

Ravintola-alan parhaimmistoa palkitaan Helsingissä 28. tammikuuta Wanhassa Satamassa järjestettävässä PRO-gaalassa. Tunnustuspalkintoja jaetaan 13 sarjassa, ja valintakriteereinä ovat ammattitaidon lisäksi esikuvallisuus ja asenne. Valinnan tekee arvovaltainen tuomaristo, johon kuuluu tänä vuonna ravintola-alan ammattilaisten lisäksi muun muassa ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä, kansanedustaja Jaana Pelkonen ja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen.

Finalistit työskentelevät erilaisissa tehtävissä eri puolilla Suomea. Heitä yhdistää kuitenkin intohimo työtään kohtaan, terve ammattiylpeys ja halu oppia uutta. Tämän vuoden finalisteja ovat muun muassa ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho, White Guiden Suomen parhaaksi ravintolaksi rankkaaman ravintola Olon apulaiskeittiömestari Taneli Myllyvirta ja vuoden tarjoilijaksi valittu Saara Alander.

Ensimmäistä kertaa jaettavan Vastuullisuus-palkinnon saa alalla toimiva henkilö tai tiimi, joka tunnetaan eettisyyden, ekologisuuden, kestävän kehityksen sekä luomuraaka-aineiden puolestapuhujana ja edistäjänä. Sarjan finalistit ovat HYY Ravintolat, Tampere-talon keittiöpäällikkö Juhana Paturi ja Kiuruveden kaupungilla ruokapalvelupäällikkönä työskentelevä Helena Laitinen.

Katso finalistien esittelyt tästä.

Aromi-lehti yhteistyökumppaneineen haluaa olla mukana nostamassa alan arvostusta. Palkinto jaetaan nyt jo 14. kerran. PRO-patsaan aiemmin voittaneiden joukossa on alan valovoimaisia tähtiä, kuten Tomi Björck, Hans Välimäki, Henri Alén, Tero Mäntykangas ja Pekka Terävä.